Gaziantep'te ihracat seferberliği

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte ihracat seferberliği
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 1999 00:00

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıl Suriye ile yaşanan Çetebaşı Öcalan gerginliği, ardından global krizin etkisiyle sıkıntılı günler geçiren Gaziantepli sanayiciler, krize karşı isyan bayrağı açtı. Gaziantep Sanayi Odası'nın (GSO) genç Başkanı Nejat Koçer, krizi aşmak ve kente yeni yatırımları çekmek amacıyla ihracat seferberliği başlattı. İhracat seferberliği çerçevesinde Gaziantep'in her tarafı ‘‘Bu seferberlik kazanacak’’, ‘‘Yeniden ihracat seferberliği’’ afişleriyle donatıldı. GSO Başkanı Koçer, diğer kentler gibi tek ürün tek pazar yanlışına düşmeyeceklerini belirterek, ‘‘Global krize, durgunluğa ihracatla baş kaldırıyoruz’’ dedi.

Gaziantep'ten 1998 yılında 605 milyon 389 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Bu yılın ilk beş ayında ise kentten, 225 milyon 724 bin dolarlık ihracat yapıldı. Geçen yılın ilk beş ayına göre ihracatta azalma olduğunu da vurgulayan GSO Başkanı Koçer şöyle konuştu:

2000'li yıllarda 5 milyar dolarlık ihracat, 1000 yeni işyeri ve 100 bin istihdam hedefimiz var. Bu hedefe ulaşmak için gıda ürünleri kenti olarak bilinen şehrimizde pazar ve ürün çeşitlemesine yöneldik. Ortadoğu'da Suriye ile yaşanan gerginlikten dolayı sorun var. O nedenle Kuzey Afrika ülkeleri ve Avrupa'ya yöneleceğiz.

İhracat seferberliği Eximbank, TİKA, İGEME, TOBB, Dış ticaret Müsteşarlığı gibi kuruluşlarla birlikte yürütülüyor.

Ülkemize döviz kazandırmak ve ülke ekonomisine soluk aldırmak için başlattığımız ihracat seferberliği için Eximbank kredilerinin yeterince ve zamanında verilmesini istiyoruz.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!