Gaziantep'e dev alışveriş merkezi

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepe dev alışveriş merkezi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 1999 00:00

Haberin Devamı

Uluslararası alışveriş merkezleri zinciri M1'in Türkiye'deki ilk halkası Gaziantep'te açılıyor. Avrupa'nın en büyük perakende şirketlerinden biri olan Metro AG'nin Türkiye'deki kuruluşu GBS Emlak ve Ticaret A.Ş., M1'in açılışını 2 Mart'ta yapacak.

Gaziantep'teki M1 Tepe alışveriş merkezi, Real Hipermarket, Praktiker-Yapı Market, Tepe Home gibi uluslararası ve ulusal mağazalar zincirlerini yerel markalarla bir çatı altında toplayacak. Kiralanabilir alan olarak Türkiye'nin en büyük alışveriş merkezi olan M1'de, konfeksiyondan kozmetiğe, kitaptan mücevhere kadar uzanan geniş ürün yelpazesi 68 mağazadan tüketiciye sunulacak. 54 bin metrekaresi kiralanabilir olmak üzere 65 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulacak olan merkezde bir lokantalar bölümü de bulunacak. 2000 araçlık otopark alanına sahip olacak alışveriş merkezinde benzin istasyonu da yer alacak.

GBS yetkilileri, uluslararası alışveriş mağazası M1'i Gaziantep'te açmalarına neden olarak, kentin Güneydoğu Anadolu Projesi ile ekonomik, sosyal ve kültürel alanda yaşadığı değişiklikleri gösteriyor. Gaziantep'teki M1, alışveriş merkezleri zincirinin Türkiye'deki ilk halkasını oluşturacak.

GBS Emlak ve Ticaret A.Ş., Gaziantep ile birlikte, önümüzdeki 5 yıl içinde Türkiye'deki mağaza sayısını 25'e çıkarmayı hedefliyor. 1999 yılında Gaziantep'in yanı sıra ikinci merkez de Adana'da açılacak.

GBS Emlak, Real, Praktiker, Metro Cash and Carry, Kaufhof, Mediamarkt gibi sektörlerinde marka olmuş firmaları bünyesinde barındıran Metro AG'nin Türkiye'deki faaliyetlerini yürütüyor. GBS; M1 merkezlerinin yatırımlarını Tepe Emlak Yatırım A.Ş. ortaklığı ile gerçekleştiriyor. Türkiye'de kurulacak bu alışveriş merkezleri M1 Tepe olarak adlandırılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!