Gayrimenkule yerli ‘kale’

Güncelleme Tarihi:

Gayrimenkule yerli ‘kale’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2023 07:00

ULUSLARARASI markaların ağırlıkta olduğu gayrimenkul danışmanlık pazarında yeni bir marka kuruldu. 

Haberin Devamı

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği’nin (TÜGEM) kurucusu ve Neopra Gayrimenkul Yatırım’ın Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Akdoğan’ın, kurduğu ‘Rookz’ markası, ‘gayrimenkulün kalesi’ sloganıyla yola çıktı. Rookz’nin tanıtım toplantısı Hakan Akdoğan’ın yanı sıra markanın kurucu ortağı ve eğitim danışmanı Filiz Çobanoğlu, markanın hukuk müşaviri Ali Güvenç Kiraz, teknoloji danışmanı Şevki Çatladı ve marka danışmanı Hanifi Özmenlikan’ın katılımıyla yapıldı. Akdoğan, inovasyon odaklı bir şirket olacaklarını vurgulayarak, “Sektörde en son teknolojilerin uygulandığı, eğitimleri, güçlü teknolojik altyapısı, kârlı iş modeli ve işletme sistemi, güncel pazarlama teknikleri ile müşteri memnuniyetini en üst düzeye çıkaracağız. Gayrimenkul sektörünün Apple’ı olmak istiyoruz” diye konuştu. 

Haberin Devamı

HEDEF DÜNYAYA AÇILMAK

Türkiye’de gayrimenkul danışmanlık sektöründe şu anda 122 bin ücretli çalışan, 50 bin de vergi levhasıyla çalışanın bulunduğunu belirten Akdoğan, şunları söyledi: “Bu 50 bin kişi içerisinde 15 bini markalı ofislerde faaliyet gösteriyor. Bu sayının 10 bini ise uluslararası franchise şirketlerinde çalışıyor. Biz Türkiye’den başlayarak küresel ölçekte başarı hikayesi yazmaya hazırız. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında yerli ve milli markamızı tanıtmaktan gurur duyuyoruz. Pazarın büyümesi, sektörün kurumsallaşması için çalışırken, en iyi aracılık hizmetini sunmayı hedefliyoruz. Hedefimiz 3 yıl içinde yurtiçinde 2 bin gayrimenkul danışmanına ulaşmak, 5 yıl içinde yurtdışına açılmak. Avrupa, Ortadoğu, Türki Cumhuriyetler ve hatta Amerika’da da tabelamızı asmak istiyoruz.”

Marka temsilcilerinin verdiği bilgiye göre alım-satım ve kiralama işlemlerinde tüm süreçlerin şeffaf ilerlemesi için ofisleri ziyaret eden müşterilere önce ‘müşteri bilgilendirme formu’ sunulacak. Bu formla tüketiciler hakları ve sorumlulukları bilerek hizmet alacak. Yapay zeka teknolojisini emlak sektörüne entegre edecek olan Rookz, müşterilerine hizmet almak istedikleri gayrimenkule ve bölgeye ilişkin detaylı raporlar sunacak. Ayrıca danışmalar için düzenlenecek eğitimlerle sektörün kurumsallaşmasına destek verilecek.

BAKMADAN GEÇME!