Garipoğlu, iki ihaleden çekildi

Güncelleme Tarihi:

Garipoğlu, iki ihaleden çekildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

Petrol Ofisi'ne en yüksek teklifi vermesine rağmen, Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun (ÖYK), satışı 3. olana yapması üzerine, Hayyam Garipoğlu, Özelleştirme ihalelerini protestoya başladı.

Özelleştirme ihalelerine daha önce sık sık katılan, bu arada büyük özelleştirmelerden biri olan Sümerbank'ı satın alan Garipoğlu'nun ihalelere katılmaması ‘‘önemli bir kayıp’’ olarak nitelendirildi.

Özelleştirme İdaresi dün Sümerbank'ın 5 işletmesinin satışı için, daha önce aldığı tekliflere göre açık artırmaya gitti. Bu 5 işletmeden 2'si için daha önce Hayyam Garipoğlu da teklif vermiş ve dünkü açık artırmaya çağrılmıştı.

Tarsus Mensucat Boyaları Sanayi İşletmesi'nin satışı için yapılan açık artırmaya AVPİL- Avrupa Plastik Sanayi ve Ticaret A.Ş adlı şirketiyle katılan Garipoğlu dün bu ihaleye gelmedi.

3 firmanın katıldığı açık artırmaya Garipoğlu adına katılan Ayhan Büyükyıldırım, daha açık artırma başlamadan ‘‘ihaleden çekileceklerini’’ açıkladı. Açık artırmaya başlamak için ilk teklifler istenirken Büyükyıldırım, ‘‘ihaleden çekilme gerekçesini’’ yazarak, İhale komisyonuna gönderdi.

POAŞ FAKTÖRÜ

Bu ihalenin sonrasında Hürriyet'in sorularını yanıtlayan Büyükyıldırım, ihaleden çekildiklerini söylerken, ‘‘çekilme gerekçesi konusunda ihale komisyonuna gönderdiği not’’u açıklayamayacağını söyledi. Gerekçenin Petrol Ofisi ile ilgili olup olmadığı sorusuna ise ‘‘Tabi ki Petrol Ofis'le ilgili’’ yanıtını verdi.

Garipoğlu adına ihalelere katılan Büyükyıldırım'ın, gerekçe olarak gönderdiği notta ‘‘Basın ve halkın önünde yapılan bir ihalede en yüksek teklifi vermemize rağmen Petrol Ofisi'nin başkasına verilmesi üzerine ’’ şeklinde bir gerekçe yazdığı ve bu yolla özelleştirme ihalelerini protesto ettiği öğrenildi.

Garipoğlu adına, yine AVPİL şirketi kanalıyla daha önce teklif verdikleri Çanakkale Sentetik Deri İşletmelerinin satış ihalesine de katılan Büyükyıldırım, yine aynı gerekçeleri yazarak, bu ihaleden de çekildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!