Garanti'ye 400 milyon dolar

Güncelleme Tarihi:

Garantiye 400 milyon dolar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2000 00:00

Haberin Devamı

GARANTİ Bankası, uluslararası piyasalardan 400 milyon dolarlık sendikasyon kredisi aldı. Sendikasyon kredisine ilişkin anlaşma, Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen ve sendikasyonu düzenleyen banka temsilcilerinin katılımıyla İstanbul'da düzenlenen bir törenle imzalandı.

İhracatın finansmanında kullandırılmak üzere 1 yıl vadeli, libor artı 0.475 faizli krediye, 25 ülkeden 64 ayrı banka katıldı. Sendikasyona katılan bankalar arasında, ABN Amro Bank N.V., The Bank of Tokyo Mitsubishi Ltd., Barclays Capital, Bayerische LandesbankGirozentrale, Deutsche Bank AG, Dresdner Bank Luxembourg S.A., First Union National Bank, The Sanwa Bank, Standard Chartered Bank, The Sumitomo Bank'ın yanı sıra Yunan bankaları Alpha Bank A.E., CommercialBank of Greece S.A. ve National Bank of Greece S.A. da bulunuyor.

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, törende yaptığı konuşmada, gerçekleştirdikleri bu sendikasyon ile birlikte 2000 yılında aldıkları sendikasyon kredileri toplamının 800 milyon dolara ulaştığını, böylece Türk bankaları arasında hem euro, hem dolar bazında en yüksek borçlanmayı gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Garanti Bankası'nın ihracat kredileri piyasasında yüzde 12 pay aldığını belirten Özen, ‘‘Çok iyi koşullarda aldığımız bu kredinin, ihracattaki payımızın artmasında önemli rolü olacaktır. İhracat kredilerindeki payımızı ilk aşamada yüzde 15, daha sonra yüzde 20'lereçıkarmayı hedefliyoruz’’ dedi.

Ağustos ayında Amerikan piyasasında 1 yıllık finansal bono ihraç etmek üzere görüşmelere başlayacaklarını da bildiren Özen, böylece yılsonuna kadar para piyasalarında 1 milyar dolarlık bir işlemi tamamlamış olacaklarını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!