Garanti Bankası'ndan yeşil işbirliği

Güncelleme Tarihi:

Garanti Bankasından yeşil işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 1998 00:00

Haberin Devamı

Garanti Bankası çevreciliği çok sevdi. Doğanın korunması katkılarını sessiz, sedasız yaklaşık beş yıldır sürdüren Garanti Bankası, Doğal Hayatı Koruma Derneği'ne (DHKD) yeni ofisini ve dekorasyonunu bağışladı. Büyük Postane Caddesi'ndeki binasının 5 ve 6'ncı katlarını DHKD'ye tahsis eden, döşeyen, donatan Garanti Bankası, DHKD'ye şık, çağdaş, sıcak bir ofis kazandırdı. DHKD Genel Müdürü Nergis Yazgan, önceki akşam yeni ofisin açılışında Garanti Bankası'na minnettar olduklarını belirtti. Garanti Bankası Genel Müdürü Akın Öngör ise şunları söyledi: ‘‘Katkılarımız kesinlikle reklam değildir. Doğal hayatın korunmasını bir lüks olarak görmüyoruz. İş işten geçtikten sonra hiçbir şeyin anlamı kalmaz. DHKD'nin kutsal çabalarına desteğimizi kendi imkanlarımız dahilinde sürdüreceğiz.’’

Doğal Hayatı Koruma Derneği'nin Türkiye temsilcisi olduğu Dünya Doğayı Koruma Vakfı WWF'in Genel Müdürü Dr. Claude Martin ise çevrecilerle özel sektörün dayanışmasının çok önemli olduğunu vurguladı. Küreselleşme çerçevesinde özel sektörün hükümetleri gölgede bıraktığına işaret eden Dr. Martin, iş dünyasıyla haşır neşir olduklarını ve ilk kez bir bankanın böylesine cömert, yeşil katkısına tanık olduğunu söyledi.

9 Haziran 1996'da BM'nin Global 500 Çevre Ödülü'nü kazanan Garanti Bankası 1993'den bu yana Türkiye'nin Önemli Kuş Alanları (ÖKA) projesine, Akdeniz kıyılarında deniz kaplumbağalarının üremesi için çok önemli 17 bölgenin korunması çabalarına destek veriyor. Kredi kartını deniz kaplumbağasıyla şıklaştıran Garanti Bankası müşterilerinin de doğayı katkısını sağlıyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!