Galatasaray'la AIG, 32.5 milyon dolara uzlaştı

Güncelleme Tarihi:

Galatasarayla AIG, 32.5 milyon dolara uzlaştı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2004 01:43

Galatasaray Sportif A.Ş. ve Galatasaray Spor Kulübü Derneği ile AIG arasındaki ihtilafı ve davaları sonuçlandırmak üzere sulh anlaşması imzalandı.

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş'den İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) gönderilen açıklamada, şirket ve Galatasaray Spor Kulübü Derneği ile AIG Blue Voyage Fund, L.P. (AIGBV) ve AIG Global Sports & Entertainment Fund, L.P. (AIGGSEF) arasında süregelen ihtilafı ve Uluslararası Tahkim ile İstanbul mahkemelerinde devam eden tüm davaları sonuçlandırmak üzere 14 Şubat'ta bir sulh anlaşması imzalandığı bildirildi.

Anlaşmaya göre, Kulüp, AIGBV ve AIGGSEF'in elinde bulunan yüzde 21.05'lik hisselerden B grubu hisseleri hisse başına 50 bin lira bedelle, C ve D grubu hisseleri de hisse başına 4 trilyon 799 milyar 525 milyon lira (3 milyon 636 bin 4 dolar) bedelle satın alacak ve Galatasaray Sportif A.Ş. AIGBV ve AIGGSEF'e toplam 9 milyon dolar tazminat ödeyecek. Operasyonun 32.5 milyon dolarlık bir alım işlemi olacağı belirtiliyor. Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, AIG ile yapılan anlaşmanın Galatasaray Kulübü için bir tecrübe olduğunu söyledi.

Canaydın, ‘‘AIG bize zorla para vermemiştir. Bizim ihtiyacımız vardı. Onlar da şartlarını sunup, hisse satın aldılar. İki ortak gayet olumlu bir şekilde yollarını ayırmıştır’’ dedi. Canaydın, Galatasaray Kulübü'nün yüzde 63'üne sahip olduğu şirketini yönetemediğini ifade ederek, ‘‘AIG ile yapılan anlaşma gereği kendi şirketimizde söz sahibi değildik. 20 ay süren çalışmalar sonrasında sulh anlaşmasına vardık. Taraflar birbirinden çok şey öğrendi. Bu nedenle bu ortaklığın yararlı olduğunu düşünüyorum. AIG bizden ayrılmasına rağmen Türk iş dünyasında faaliyetini devam ettirecektir’’ şeklinde konuştu.

Hisseleri düştü

İMKB
yönetimi, Galatasaray ile ilgili olarak çıkan haberler üzerine Galatasaray hisselerinin borsadaki işlem sırasını kapatarak, Galatasaray Sportif'ten açıklama istedi. Galatasaray'ın borsaya gönderdiği açıklama sonrasında işlem sırası yeniden açıldı. Ancak, geçen haftayı 78 bin 500 liradan kapatan Galatasaray Sportif hisseleri, açıklamadaki 50 bin liralık fiyat nedeniyle taban fiyatına kadar geriledi ve 66 bin 500 liradan kapandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!