Galatasaray hisseleri kredi kartıyla da satılacak

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray hisseleri kredi kartıyla da satılacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2002 14:48

Halka açılma hazırlığı içinde olan ve bu amaçla Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvuran Galatasaray'ın hisseleri kredi kartıyla alınabilecek.

SPK, Global Menkul Değerler'in başvurusu üzerine, Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş.'nin hisse senetlerinin halka arzında, hisse senedi bedellerinin kredi kartı ile ödenebileceğine karar verdi.

Bunun için, izahnamede, sirkülerde ve ilan metinlerinde kredi kartıyla satış esaslarının ayrıntılı olarak tanımlanması ve kredi kartlı satış noktalarının belirtilmesinin şart olduğu bildirildi.

Kurul, Borsa'da işlem gören hisse senetleri için bir lot içerisinde kaç adet hissenin bulunacağını belirleme yetkisinin İMKB Yönetim Kurulu'na ait olduğuna karar verdi.

Bunun İMKB tarafından olumlu karşılanmaması durumunda hisselerin kupür dağılımlarının uygun belirlenmesi, halka arza ilişkin izahname ve sirkülerde bir lotun altındaki hisselerin İMKB'nin lot altı pazarında satışa sunulabileceği husususun belirtilmesi koşuluyla, halka arz sırasında bir lotun altındaki miktarlarda talep toplanabileceğinin Global Menkul Değerler'e bildirilmesi kararlaştırıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!