FT: Derviş'in yatak odasını hazır tut

Güncelleme Tarihi:

FT: Dervişin yatak odasını hazır tut
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2001 01:25

Financial Times, Devlet Bakanı Kemal Derviş'in geçen hafta sonu gerçekleşen Londra gezisini, ‘‘kafa dinleme gezisi’’ olarak niteledi.

Haberde, ‘‘Derviş, Londra'da çocukluk arkadaşı bankacı İlhan Nebioğlu'nun evinde kaldı’’ denildi. Gazete Nebioğlu'na, ‘‘Derviş'in yatak odasını hazır tut’’ tavsiyesinde bulundu.

Ekonomi'den sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş, iş ve özel hayatı ile sadece Türkiye'de değil, dünyanın önde gelen tüm basın organlarının da yakın ilgisini çekiyor. İngiltere'nin saygın gazetelerinden Financial Times'ta dün çıkan bir yazıda, Derviş'in son Londra gezisine esprili bir şekilde yer verildi. Yazıda, Derviş'in İngiltere'ye, Türkiye'deki kavgalardan bir an olsun uzak kalmak amacı ile ‘kafa dinlemek’ için gittiği ifade edildi.

Yazıda, 4 aydır görevde bulunan ve zaten ülkenin kavgacı politikacılarından bıkmış olan ‘Türkiyenin son ekonomi Bakanı’ Kemal Derviş'in çareyi Londra'ya kaçmakta bulduğu belirtildi.

HAVADAN İNDİRME

Financial Times, 52 yaşındaki Derviş'in Bakanlık görevine, ‘IMF ve Dünya Bankası’nın Türkiye için oluşturduğu 16 milyar dolarlık kurtarma programının başarısı' için neredeyse paraşütle havadan iniş yaparak başladığı belirtti. Derviş'i ‘kariyerinin büyük bölümünü Dünya Bankasında geçiren nazik bir ekonomist’ olarak tanımlayan gazete, Türkiye'nin Ekonomi Bakanının, göreve başladıktan sonra Türk siyasilerin ekonomik program ile ilgili ağız dalaşlarını korku ile izlediğine dikkat çekti.

NAZİK VE İNGİLİZ GİBİ

İngilizceyi gerçek bir İngiliz gibi konuşan kişi olarak tanımladığı nazik tavırlı Derviş'in Londra'ya gitme nedenini ise gazete, ‘Türkiyede’ki siyasilerle kavgadan bunalarak çareyi hafta başında Londra'ya kaçmakta buldu' şeklinde tanımladı.

ARKADAŞINA SIĞINDI

Gazete, Derviş'in, Londra'da çocukluk arkadaşı olan ve halen Dresdner Kleinwort Wasserstein'de Türkiye'yi izleyen İlhan Nebioğlu'nun yanına gittiğini belirtti. Financial Times, Derviş'in ziyaretini ise arkadaşı Nebioğlu'nun ağzından şöyle verdi:

‘‘Tartışma ortamından çok bıktığından, biraz rahat vakit geçirerek dinlenmek için İngiltere'ye geldi.’’

LSE'YE GİTTİ

Gazetenin haberinde, Derviş'i evinde çağırlayan Nebioğlu'na göre, Londra'da kafa dinlemek isteyen Derviş, Londra'da, South Downs'da biraz yürüdü ve ardından da okuduğu okul olan London School of Economics'i (LSE- Londra Ekonomi Okulu) ziyaret etti. Daha sonra, LSE'de kitapçıyagiden Derviş, burada uzun süre vakit geçirerek, sonunda, buradan birkaç kitap aldı.

DERVİŞ DAHA ÇOK GELİR

Financial Times, Ankara'daki kavgalardan uzak kalma adına çareyi Londra'ya gitmekte bulan Derviş'in arkadaşı İlhan Nebioğlu'na da, ‘‘o daha çok gelir' anlamında ‘‘Derviş'in kaldığı yatak odasını sürekli hazır tut’’ şeklinde tavsiyede bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!