Formula 1 pistinde kapışma

Güncelleme Tarihi:

Formula 1 pistinde kapışma
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2024 07:00

Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) Başkanı Mohammed Ben Sulayem geçtiğimiz hafta Türkiye’ye gelerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmüş, toplantıda Sulayem’e Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Onursal Başkanı Serkan Yazıcı ve TOSFED Başkanı Eren Üçlertoprağı eşlik etmişti.

Haberin Devamı

TOSFED Başkanı Üçlertoprağı, görüşmeden sonra Hürriyet’e yaptığı açıklamada, 2 Nisan’daki İstanbul Park ihalesine ilişkin,  “İhalenin en önemli ayaklarından biri F1’in Türkiye’ye geri dönüşü. FIA ve F1 nezdindeki bütün süreçlerde elimizden geleni yapacağız. Türkiye isterse 2026’da F1 İstanbul’a geri döner” demişti.

‘HAVA ATARAK BU İŞLER OLMUYOR’

Görüşmenin ardından İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç’ten dikkat çeken bir açıklama geldi. Pisti 20 yıl süreyle işleten ve son olarak Intercity’ye kiralayan FİYAŞ’ın (Formula İstanbul Yatırım A.Ş.) Başkanlığını da yürüten Avdagiç, Habertürk’e yaptığı açıklamada, “Yarışı getirmek için F1’in sahibi olan şirketin sahibinin kapısını çalmanız gerekiyor. FIA’nın değil. Şimdi bazı arkadaşlar atraksiyon yapıyorlar, sanki bunun sorumlusu FIA’ymış gibi, FIA ile pozlar çekiyorlar. Sağda solda bu konu ile alakası olmayanlarla poz çekerek, hava atarak bu işler olmuyor. Bugüne kadar da bu işi 7 kere biz yaptık. 2 defa da bizim pistte kiracı firma yaptı. Poz vererek bu işler İstanbul’a gelmedi” dedi.

Haberin Devamı

‘YÖNETİM ŞEKLİNDEN HABERDAR DEĞİL’

Avdagiç’in çıkışının ardından TOSFED yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada özetle şu ifadeler yer aldı: “Şekip Avdagiç’in ‘konu ile alakası olmayanlarla poz çekerek, hava atarak bu işler olmuyor’ cümleleriyle tanımladığı toplantı, Sayın Cumhurbaşkanımız ile FIA Başkanı’nın bir araya geldiği ve ülkemizin tanıtımı açısından büyük önem taşıyan fırsatların konuşulduğu üst düzey bir görüşmedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın kabulü üzerine ülkemize Başkan seviyesinde davet edilen FIA’nın, F1’in karar mekanizmasında bulunmadığını iddia etmek, en hafif tabiri ile büyük bir cehaletten kaynaklanmaktadır. Röportajda, otomobil sporlarının dünyadaki yönetim şeklinden haberdar olmadığını bir kez daha ortaya koyan Şekip Avdagiç’in, yine, kamu faydasını düşünmek yerine, İTO kaynaklarını kullanarak, İstanbul Park’ta ortaklaşa bir işgali devam ettirdikleri kiracı şirkete, pisti 30 yıl daha adeta hibe etmek için ihaleye giriş hazırlığı yaptığı anlaşılmaktadır. TOSFED olarak Şekip Avdagiç’i, tek bir şirket için değil kamu faydası için görev yapmaya, ihale şartnamesini yeniden okumaya ve mümkünse anlamaya davet ediyor, ihale sürecini hukuki olarak en yakın şekilde takip etmeye devam edeceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!