Ford Otosan elektrikli araçlar da üreteceği fabrikasını yeniledi: Ticari aracın ‘Yeniköy’ü

Güncelleme Tarihi:

Ford Otosan elektrikli araçlar da üreteceği fabrikasını yeniledi: Ticari aracın ‘Yeniköy’ü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2023 07:00

Ford Otosan, 2021 yılında açıkladığı 2 milyar Euro’luk yatırım programı kapsamında yeniden tasarladığı Yeniköy fabrikasını açtı. Üretim kapasitesi 4 kat artırılan ve yeni nesil teknolojilerle desteklenen fabrikada, Transit ve Tourneo Custom’un yanı sıra E-Transit Custom ve Volkswagen’in bir ticari araç modeli de üretilecek.

Haberin Devamı

Ford Otosan elektrikli araç dönüşümü için 2021 yılında açıkladığı 2 milyar Euro’luk yatırım projesi kapsamında, yeniden tasarladığı Yeniköy fabrikasının açılışını dün gerçekleştirdi. ‘Geleceğin Fabrikası’ olarak lanse edilen fabrikada gelişmiş robotik sistemler, yapay zekâ ile uçtan uca yönetim, fotovoltaik cam duvarlar ve güneş takip sistemleri gibi birçok yenilikçi üretim teknolojisinin kullanıldığı belirtildi.

VOLKSWAGEN DE ÜRETECEK

Fabrikada, şu anda Transit ve Tourneo Custom üretilirken, yeni nesil Custom serisinin gelecekteki üyeleri arasına 2024 yılında hattan inecek tamamen elektrikli E-Transit Custom da yer alacak. Fabrikada ayrıca Ford ve Volkswagen ortaklığına ait yeni nesil 1 tonluk Volkswagen ticari araç da üretilecek.

İKİ ÜLKEDE 900 BİN ARAÇ

Haberin Devamı

İhraç edilen her 100 ticari araçtan 75’inin Ford Otosan Kocaeli Fabrikaları’nın bantlarından çıktığını belirten Ford Otosan Genel Müdürü Güven Özyurt, açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Yeniköy fabrikasıyla birlikte Türkiye ve otomotiv sektörü ihracat liderliğimizi pekiştireceğiz. Fabrikanın kapasitesi 2025 yılına kadar toplamda 4 kat artarak 405 bine çıkacak. İki ülkede yılda 900 bin araç üreten bir Ford Otosan göreceğiz” dedi.

ETKİSİ 10 YIL SÜRECEK

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Y. Koç da açılışta yaptığı konuşmada, “Pandeminin zirve zamanında 2 milyar Euro’luk yatırım açıkladık. Etkisi 10 yıl sürecek bu yatırım, Türk otomotiv sanayisinin en büyük yatırımı niteliğinde. Bu yatırım ile Türkiye’nin otomotiv ekosisteminin küresel rekabetçiliği daha da artacak ve sınırlarımızın ötesinde daha etkili hale gelecek. Devlet ve özel sektör omuz omuza verdikçe neler başarabileceğimizi gösterdik. Bunun en somut örneği Ford Otosan’dır” ifadelerini kullandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!