Fon’la anlaşmadan dergileri taşıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Fon’la anlaşmadan dergileri taşıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2004 01:51

Dinç Bilgin ve Turgay Ciner, kafaları karıştıracak yeni bir operasyon için düğmeye bastı. Önceki gün İMKB’ye, batan Etibank nedeniyle devlete 899 milyon 800 bin dolar borcu olduğunu, ancak bu borcun geri ödemesi için kesinleşmiş anlaşmanın bulunmadığını bildiren Dinç Bilgin ve ortağı Turgay Ciner, bu açıklamadan bir gün sonra dergilerinin isimlerini değiştirdi.

Merkez Gazete adına Ciner’in sahipliğinde çıkan Aktüel Dergisi, önceki günden bu yana ‘Yeni Aktüel’ adını aldı. Benzeri değişiklik Para Dergisi’nde de yapıldı. İki derginin de künyeleri değişmezken, isimleri değişti. Böylece Aktüel ve Para dergileri hukuken tarihe karıştı ve bunların yerini, yeni bir ürün olarak Yeni Aktüel ve Yeni Para aldı. İsim değişikliği ile iki dergi TMSF’nin müdahale alanının dışına çıkartılmış oldu.

ÖNCE MEDİ GİTTİ

Etibank’ın, 27 Ekim 2000 tarihinde TMSF’ye devrinin hemen öncesinde ve sonrasındaki süreçte Dinç Bilgin’e ait Medya Holding, Sabah Yayıncılık, Sabah Pazarlama ve Bir Numara Hearst dergilerinin sahipliği tartışma nedeni oluşturdu. Dergi grubunda yaşanan ilk ciddi künye değişikliği, 5-11 Kasım 2003 tarihinde yayımlanan Aktüel Dergisi’nin 642’nci sayısında oldu. Geçen yıl yapılan bir değişiklikle, dergi grubunun reklam ve ilan şirketi Medi Grup, künyeden çıkartıldı.

SONRA PATRON DEĞİŞTİ

İkinci adım ise Medi Grup’un künyeden çıkartılmasından yaklaşık bir ay sonra 17-23 Aralık 2003 tarihli sayıda gerçekleşti. Bu sefer künye değişen ‘imtiyaz sahibi’ oldu. Bir önceki sayıda, Aktüel’in yönetim kurulu başkanı ve imtiyaz sahibi olarak görülen, Bir Numara Hearst Yayıncılık adına Önay Bilgin’ken, 17 Aralık 2003 tarihinde çıkan Aktüel’de imtiyaz sahibi olarak ‘Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık San. ve Tic. AŞ adına Turgay Ciner’e yer verildi. İlginç bir değişiklik olarak derginin sayısında da bir tür geriye dönüş oldu. Çünkü, 10 Aralık 2003 tarihinde piyasaya sürülen Aktüel’in kapağında ve künyesinde yer alan derginin yayım sayısı 647 iken, 17 aralık 2003’teki künye değişikliğinin yer aldığı yayım sayısı ‘1’e indi.

ŞİMDİ DE İSİM FARKLI

Aradan geçen yaklaşık beş aydan sonra Bilgin-Ciner ortaklığı bu sefer Aktüel’in adını ‘Yeni Aktüel’ yaptı. Dergi içeriğinde yapılan değişikliği sunmak amacıyla yapıldığı iddia edilen bu isim değişikliğiyle Aktüel, bir defa daha ‘birinci’ sayısına döndü. Böylece aslında 667’inci sayısını piyasaya süren haftalık Aktüel, Yeni Aktüel olarak üçüncü defa ilk sayısını çıkardı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!