Fırsatlar dönemi

Güncelleme Tarihi:

Fırsatlar dönemi
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2015 00:33

SABANCI Holding Başkanı Güler Sabancı, Türkiye’nin seçimlerden sonra 4 yıllık seçimsiz bir döneme girdiğini, bunun önemli bir fırsat yarattığını söyledi.

Haberin Devamı

SABANCI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Haziran 2015 seçimlerinden sonra yeniden ekonomiye odaklanılması halinde Türkiye için yeniden hızlı büyüme sürecine girilmesi açısından önemli bir fırsat penceresi doğduğunu söyledi. 2015 yılını daha sonraki seçimsiz dönemi geçiş yılı olarak gördüklerini kaydeden Güler Sabancı, “Yaklaşık 2 yıldır ülkemiz bir seçim atmosferinde bulunuyor. Ancak Haziran ayındaki seçimlerden sonra 4 yıllık seçimsiz yeni bir sürece gireceğiz. Bunu bekliyoruz. Bu dönemde ekonomiye odaklanıp, yapısal reformların hayata geçirilmesiyle yeniden hızlı bir büyüme dönemine girebiliriz. Bu bağlamda barış sürecine dair geçen haftasonu atılan adımları çok önemsiyoruz. Sürecin başarıyla devam ettirilmesinin toplumsal ekonomik gelişmemize büyük bir ivme kazandıracağına inanıyoruz. Bundan vazgeçmemeliyiz” dedi.

Haberin Devamı

REFORMLAR GECİKMEMELİ

2015’te Türkiye’de iç talebin güçlü bir şekilde toparlanmasını ve dış talebin zayıf seyrini korumasını beklediklerini belirten Sabancı, şöyle konuştu: “Orta vadeli plan ve açıklanın reformları olumlu buluyoruz. Reformların en geç seçim sonrası uygulanmasını bekliyoruz. Yüksek teknoloji ile daha yüksek bir büyüme ve 10 bin dolar kişi başı gelir seviyesinden bir sıçrama sağlayabiliriz.”

POLİTİK İSTİRKAR

Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul, “Net satışlar 2013’e göre yüzde 23 artışla 44.2 milyar TL’ye, net kâr 2 milyar 79 milyon TL’ye ulaştı” dedi. Kurtul, yılın ikinci yarısından sonra başkanlık sistemi tartışmaları da göz önüne alınırsa gerçekten bir fırsat penceresi oluşup oluşmayacağı yönündeki soruya, “Biz politik istikrar bekliyoruz, istiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!