Finansbank'tan 300 milyon liralık bono ihracı

Güncelleme Tarihi:

Finansbanktan 300 milyon liralık bono ihracı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2012 17:21

Finansbank, 300 milyon lira tutarında 178 gün vadeli bono ihracı için talep toplayacak.

Haberin Devamı

Finansbank açıklamasında nominal değeri 100 TL olan 1 adet banka bonosunun minimum talep miktarının 10 adet olarak belirlendiği, bononun yatırımcılara, referans alınan devlet iç borçlanma senetlerinin üzerinde yüzde 0,75 oranında ek getiri avantajı sağlayacağı belirtildi.

9 Mayısa kadar talep toplanacak bonoların yatırımcılar için önemli bir yatırım fırsatı olduğunu vurgulayan Finansbank Genel Müdür Yardımcısı Erkin Aydın, “Geçtiğimiz yıl sonunda yurtiçi piyasalarda Finansbank'a duyulan güvenin gücüyle ihraç tutarının çok üzerinde taleple karşılanan iki bono ihracı gerçekleştirdik.

Bu süreçte gördüğümüz ilgi, Finansbank'ın kısa geçmişinde yapmış olduğu başarılı çalışmaları, itibarı ve güvenilirliğinin bir sonucudur. Şimdi yeni banka bonomuzun ihracıyla müşterilerimize mevduata alternatif yeni bir yatırım aracı daha sunuyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Banka bonolarının likidite avantajı da olduğunu söyleyen Aydın, yatırımcıların ikinci el piyasasında oluşacak fırsatlardan faydalanıp bonolarını vadesinden önce bozdurabileceklerini belirtti.

Banka bonosu talep toplama işlemleri, Finansbank şubelerinde gerçekleşecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!