Finansbank fondaki bankalara talip

Güncelleme Tarihi:

Finansbank fondaki bankalara talip
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2000 00:00

Finansbank Genel Müdürü Onur Umut, grup olarak gayet likit durumda olduklarını belirterek, ''En karlı bankalar arasındayız. Mali yapımızın gücü ve ileriye dönük hedeflerimiz ve vizyonumuz çerçevesinde Fon'daki bir veya birden fazla bankaya talip olmak için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na başvurduk'' dedi.
Haberin Devamı

Onur Umut, Finansbank'ın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu bünyesinde bulunan bankaların hisselerinin devralınabilmesi için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BDDK) başvurma kararıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Umut, BDDK'ye bu aşamada Fon'daki bankalara ilgili olduklarını bildirdiklerini belirterek, ''Mali gücümüz onlar tarafından biliniyor. Daha sonra bankaları analiz ve teklif verme aşamasına gelinecek. Şu an itibariyle banka tercihimiz yok. Genel analiz sonucu, şu veya bu bankalara talibiz diye teklif vereceğiz. Ancak, alınacak bankada Finansbank'a değer yaratacak bir yapı olması lazım'' dedi.

Vergi avantajı önemli

Satın alınacak bankalarla ilgili vergi avantajlarının da olacağını hatırlatan Onur Umut, banka hisseleri satın alınmasını yeni vergi düzenlemesi çerçevesinde vergi avantajı da yaratacak bir uyarlama içinde değerlendireceklerini kaydetti.

Fiba Grubu bünyesindeki eski adı Türk Sakura Bank olan Fiba Bank'ın vizyonunun ayrı olduğunu belirten Umut, Fiba Bank'ın internet bankası olarak faaliyet göstereceğini, şubeleşmeyeceğini, ihtisas bankası olacağını kaydetti. Onur Umut, alınacak bankaların Finansbank bünyesinde olacağını bildirdi.

Umut, ortaklığı düşünüp düşünmediklerine ilişkin ise, ''Şu an böyle bir birşey olacak demek doğru olmaz. Açık değil. Yapılacak değerlendirme çerçevesinde, bankalarla ilgili detaylara göre kararımızı oluşturacağız'' dedi.

Onur Umut, bir başka soru üzerine de, Fon'daki bankaların durumunun talip olmaları açısından önemine değinirken de, ''Bankalar, ya içindeki sorunlar temizlenip teslim edilir ya da bir kısım sorunlarla teslim edilir ama bazı avantajlar sağlanır. Bunlar pazarlık konusu konular. Nasıl bir politika izleneceğini henüz bilmiyoruz. Bir görmemiz lazım. Nelerle karşılaşacağımız bilmiyoruz'' dedi.

Finansbank Genel Müdürü Umut, Fon'daki bankaların alınması için kamudan herhangi bir talep gelip gelmediğine ilişkin soru üzerine de, ''Finansbank olarak bankaların alınması konusunda bize bir empoze gelmedi'' dedi.


  • İTO, talibi olmayan bankalara talip
  • Dışbank Fon'dan banka almak istiyor

  • Haberle ilgili daha fazlası:

    BAKMADAN GEÇME!