Fiba'ya 100 milyon dolarlık kredi

Güncelleme Tarihi:

Fibaya 100 milyon dolarlık kredi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2006 15:47

Fiba Şirketler Grubu'nun toplam 100 milyon dolar kredi sağladığı bildirildi.

Finansbank A.Ş. Tanıtım Birimi'nden yapılan yazılı açıklamada, Fiba Şirketler Grubu'nun, Nisan 2005'te bünyesine katılan AJT-Swissotel'e 62,5 milyon avro tutarında 10 yıl vadeli kredi almak üzere Alman bankası Eurohypo AG ile anlaşma imzaladığı kaydedildi.
Söz konusu kredinin, AJT-Swissotel'in mevcut borçlarının yeniden yapılandırılması ve başlanan renovasyonların finansmanı amacıyla kullanılacağı belirtildi.
Eurohypo ile imzalanan diğer bir anlaşma ile de Fiba Şirketler Grubu'na Aralık 2005'te katılan M1 alışveriş merkezlerine 28 milyon dolar tutarında, 10 yıl vadeli kredi temin edildiği ifade edilen açıklamada, bu kredinin de grubun Adana, Gaziantep, Konya ve İstanbul Kartal'daki M1 alışveriş merkezlerinde hisse alımı ve yapılacak yatırımların finansmanı için kullanılacağı duyuruldu.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
“240 milyar Avro bilanço büyüklüğü ile Avrupa'nın en büyük gayrimenkul bankası (mortgage bank) olan Eurohypo, Türkiye'deki temsilcilik ofisini 4 ay önce açmış olmasına rağmen imzalanan bu kredilerle Türkiye'deki projelere sağlayacağı finansman tutarını toplam 140 milyon dolara ulaştırdı.
Bu anlaşmaları imzalamak üzere tarafların biraraya geldiği imza töreninde Eurohypo yetkilileri Türkiye'nin gayrimenkul alanında sunduğu potansiyeli değerlendirmede Fiba Grubu gibi güçlü bir grup ile çalışmaktan çok memnun olduklarını belirtirken, Fiba Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin ise bu alanda Avrupa'nın lider bankası olan Eurohypo ile bu tarz bir işbirliği içine girmekten büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!