Fiat Rusya'da da üretim yapacak

Güncelleme Tarihi:

Fiat Rusyada da üretim yapacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2006 10:27

Fiat lisansı ile Bursa'daki Tofaş fabrikasında üretilen Fiat Palio ve Albea modelleri, bundan böyle Rusya'da da üretilecek. Üretim için gerekli parçaların tamamı Tofaş tarafından ihraç edilecek.

Tofaş'tan yapılan açıklamaya göre, Fiat Auto ve Rus Severstal Auto, Tofaş'ın Türkiye'de ürettiği Fiat Palio ve Albea modellerinin Rusya'da üretilmesine yönelik olarak montaj hattı kurulması konusunda bir sınai anlaşma imzaladı.
Severstal Auto'nun Kazan yakınlarındaki Neaberejniye Chelni fabrikasında 2007 yılında üretimine başlanacak Palio ve Albea modellerinin üretim için gerekli parçalarının tamamı Tofaş tarafından ihraç edilecek.

Anlaşma, Fiat Auto ile Severstal Auto arasındaki işbirliğinin ilk adımı olacak ve taraflar endüstriyel ilişkilerini daha da ilerleterek, 2006 yılının ticari aracı seçilen Fiat Doblo da dahil olmak üzere diğer Fiat modellerinin Rusya'da üretilmesi için fırsatları değerlendirecek.

Fiat Auto ve Severstal Auto, ayrıca, tüm Fiat markalı binek modeller ve hafif ticari araçların Rusya'da satışı ve dağıtımı ile ilgili tedarik anlaşması da imzaladı.

Tofaş Üst Yöneticisi (CEO) Alfredo Altavilla, yaptığı açıklamada, bu anlaşmanın hem Türk otomotiv sektörü hem de Tofaş açısından tarihi bir olay olduğunu belirterek, anlaşmayla birlikte Tofaş'ın üretici olarak dünya standartlarındaki rekabetçiliğinin kanıtlandığını kaydetti.
Altavilla, söz konusu işbirliğinin, Tofaş'ın Türkiye dışındaki pazarlara açılmasını sağladığını ve böylece Rusya gibi hızlı büyüyen bir pazarda faaliyet göstermesine imkan tanıdığını belirtti.
Rusya'nın en büyük otomotiv firmalarından biri olan Severstal Auto, halen SUV, hafif ticari araç, minivan ve A sınıfı araçların üretimini gerçekleştirirken, 4 ve 8 silindirli otomobil üretimi konusunda Rusya'nın en büyük firmalarından biri konumunda bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!