Fiat’ın zirvesinden Tofaş’a ‘Siz kahramansınız’ mektubu geldi

Güncelleme Tarihi:

Fiat’ın zirvesinden Tofaş’a ‘Siz kahramansınız’ mektubu geldi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2010 00:00

İtalyan Fiat’ın en genç başkanı John Elkann, CEO Sergio Marchionne ile birlikte, en başarılı operasyonları olan Tofaş’ın çalışanlarına teşekkür mektubu gönderdi. Elkann ve Marchionne, “Sizin tutkulu çalışmanızla zorlukları aştık. Geleceğe doğru yapacağımız atılımda baş kahraman olmayı sürdüreceksiniz” dedi.

NİSAN ayında İtalya’nın en büyük gruplarından biri olan Fiat Grubu’nun direksiyonuna geçen 34 yaşındaki en genç başkan John Elkann, Fiat Auto’nun CEO’su Sergio Marchionne’yle birlikte dünyadaki en kaliteli ve en kârlı üretimi yapan Tofaş çalışanlarına birer teşekkür mektubu gönderdi. Tofaş’ta 1500’ün üzerinde çalışana gönderilen elektronik postada Elkann ve Marchioenne, “Geleceğe doğru yapacağımız atılımda sizler, işin mimarları ve baş kahramanları olmaya devam edeceksiniz. Hepinize yürekten teşekkürler” mesajı verdi.

Yeni sayfa açtık

1500’ün üzerinde beyaz yakalıya gönderilen ve mavi yakalılarla birlikte 7 bin Tofaş çalışana yansıtılan mektupta Elkan ve Marchionne, şunları dile getirdi: “21 Nisan, Fiat ve bu grup için çalışıp, ona inanan bizler için büyük önem taşıyan bir gündü. 2014 planı, tarihimizde yeni bir sayfanın başladığını gösteriyor. Bu, bizim bağlılığımızın ve tutkumuzun üzerine inşa edilen bir plandır. Grubumuzun gelişme fırsatını garanti altına almak, uluslararası alanda genişleyip büyümeye ciddi önem vererek, dünyadaki en sağlam sanayi şirketlerinden biri olmak istiyoruz. Birbirini tamamlayan bu iki hedefimiz, teşkilatımızın endüstriyel ve kültürel anlamdaki çok yönlülüğünü daha da kuvvetlendirecek. İlk hedefin başarılması, ayrılığı gerektirecek.”

Koruyacak kararlar aldık
/images/100/0x0/55eb38fcf018fbb8f8b3558a


Fiat’ın belirli faaliyetlerin bölünmesine yönelik aldığı stratejik kararın iki ayrı grubun meydana getirilmesiyle sonuçlanacağı belirtilen mektupta, şunlar yer aldı: “Bu gruplardan biri otomobil sektörüne (Fiat) diğeri ise kamyon ve ziraat-inşaat donanımlarına (Fiat Industrial) odaklanacak. Bu adım, her iki kuruluşun da tam özerklik içerisinde kendi pazarlarını geliştirmelerini garanti etmek adına hayati önem taşıyor. Böylelikle, aksi takdirde tıkanma riskiyle karşılaşacak olan her bir kuruluşun potansiyeli ve değeri ortaya çıkarılmış olacak.”

Tutkunuz zoru aştı

Mektubun şu mesajlarla tamamlandı: “Değerlerin ve bilginin gerçek anlamda paylaşılması, hepimiz için kıymetli bir kaynak olup, daha yeni ve iyi şeyler inşa edebileceğimiz bir temel oluşturuyor. 2010-2014 planı, izlenen yolda tarihî bir değişiklik yapmak ve yaptığımız şeye ne kadar kuvvetle inandığımızı göstermek için eşsiz bir fırsat. Yeni bir rota belirleyebilmemizi ve önümüzdeki zorluklarla başa çıkabilmeyi, sahip olduğunuz tutkuya borçluyuz. Şimdi, geleceğe doğru bir atılım yapmanın zamanı geldi; bu gelecekte sizler, işin mimarları ve baş kahramanları olmaya devam edeceksiniz.”

Tüm kültürlerle bütün olalım

FİAT Başkanı John Elkann, Fiat Auto’nun CEO’su Sergio Marchionne, uluslararası projeleri kuvvetlendirmek istediklerini belirterek, “Büyüme potansiyeli sunan pazarlardaki varlığımızı kuvvetlendireceğiz. Bizi bugün bulunduğumuz noktaya getiren, temas kurduğumuz kültürlerle tam anlamıyla bütünleşmeyi amaçlıyoruz.
/images/100/0x0/55eb38fcf018fbb8f8b3558c
Yaklaşımımız, saygıya, dinlemeye ve değer vermeye dayanıyor” dedi.

Yeni martı kanat 10 kişiye geliyor

MERCEDES’in 1950’li yılların efsanevi ‘martı kanat’ modeli 300 SL’in yeniden yorumlanması ile ortaya çıkan SLS AMG, 320 bin Euro’dan başlayan fiyatlarla Temmuz ayında Türkiye’de satışa sunulacak. Türkiye’de tanıtımı geçtiğimiz hafta F1 yarışı için İstanbul’a gelen Michael Schumacher tarafından yapılan ve sipariş alınmaya başlayan yeni SLS AMG modeli, açık durumda martı kanatlarını andıran kapıları, dış ve iç bükey yüzeylerin dinamik geçişleri dikkat çekiyor. Türkiye’de bu yıl 10 adet satılması hedeflenen araçta, 571 beygir gücünde 6.3 litrelik V8 silindirli motor yer alıyor.

Almanlar Türkler için çalışmaktan tatili unuttu

TÜRKİYE’de ilk 5 ayda beklentinin üzerinde büyüyen otomotiv pazarı, Çin pazarındaki büyümeyle birleşince Alman işçiler tatili unuttu. Türkiye ve Çin’den gelen talebe yetişmekte zorlanan Avrupalı devler, tam kapasite üretime geçti. Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Porsche, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Krone, Scania markalarının temsilcisi Doğuş Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, Avrupa ülkelerinde pazarın küçülmesine rağmen Türkiye ve büyüyen Çin pazarı için Almanya’da tatil yapmadan üretimin sürdüğünü söyledi. Türkiye’de tüketicilerin talebine cevap verebilmek için yeni siparişte bulunduklarını kaydeden Aclan Acar, ayrıca Yunanistan gibi pazarı daralan ülkelerin kotalarını almak için de çaba harcadıklarını ifade etti. Yıl başında pazarın 480 bin adet seviyesinde gerçekleşeceğini öngördüklerini söyleyen Acar, “Tahminimizi 520 bin adede, şimdi de 620 bine revize ettik. Doğuş Otomotiv olarak da 70 bin adet satış bekliyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!