Fiat Doblo Rusya'da da üretilecek

Güncelleme Tarihi:

Fiat Doblo Rusyada da üretilecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2006 12:14

Tofaş tarafından üretilen Fiat Palio ve Albea'nın ardından, bir süredir görüşmeleri süren Fiat Doblo'nun da Rusya'da üretilmesine yönelik anlaşma imzalandığı bildirildi. Üretim için gerekli parçaların tamamı Tofaş tarafından ihraç edilecek.

Tofaş'tan yapılan açıklamaya göre, Fiat Auto ve Rus Severstal Auto arasında, Tofaş'ın Türkiye'de ürettiği Fiat Doblo'nun Rusya'da da üretilmesi amacıyla, montaj hattı kurulması konusunda sınai anlaşma imzalandı.

Severstal Auto'nun Kazan yakınlarındaki Neaberejniye Chelni Fabrikası'nda 2007 yılında üretmeye başlayacağı Fiat Doblo için gerekli parçaların tamamının, Tofaş tarafından ihraç edileceği bildirildi.

Fiat Doblo anlaşmasının, Fiat Auto ve Severstal Auto arasındaki işbirliğinin daha da gelişmesi yönünde atılan ikinci önemli adım olduğu belirtilirken, yaklaşık 1 ay önce Fiat Auto ve Rus Severstal, Bursa'da üretilen Fiat Palio ve Albea'nın Rusya'da üretilmesi için anlaşma imzaladıklarını duyurmuş, tüm Fiat markalı binek modeller ve hafif ticari araçların Rusya'da satışı ve dağıtımı ile ilgili tedarik anlaşması imzalamıştı.

Fiat Doblo'nun Rusya'da üretim anlaşmasının Tofaş için olduğu kadar Türk otomotiv sektörü için de gurur verici bir gelişme olduğunu belirten Tofaş Üst Yöneticisi Alfredo Altavilla, Severstal Auto ile işbirliğinin daha da genişlemesinin, işbirliğinin ne kadar mükemmel bir zeminde yürüdüğünün açık kanıtı olduğunu, söz konusu işbirliğinin uzun dönemde de parlak açılımlar gerçekleştireceğini ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!