Fiat, BMW ve Mercedes’e karşı Maserati silahını çekti, Türkiye ile Rusya en büyük kozu oldu

Güncelleme Tarihi:

Fiat, BMW ve Mercedes’e karşı Maserati silahını çekti, Türkiye ile Rusya en büyük kozu oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2011 00:00

İtalyan Fiat, Mercedes, BMW, Audi ve Porsche’nin karşısına Maserati ile çıkmaya hazırlanıyor. Bu doğrultuda önümüzdeki 2 yılda küçük bir sedan ve SUV modelini piyasaya sunacak Maserati’nin Bölge Direktörü Giuglo Pastore, “Büyüme planımızdaki kilit ülkeler Amerika ve Çin, Avrupa’da ise Türkiye ve Rusya” dedi.

Haberin Devamı

Küresel kriz döneminde Amerikan Chrysler’in yönetimini hiç para vermeden ele geçirip, bu yeni ortaklık sonrası oluşan sinerjiden yeni modeller çıkaran Fiat Grubu, diğer taraftan da bünyesindeki markaların güçlenmesi için çalışıyor. Fiat, Alfa Romeo ve Lancia markalarıyla Chrysler’in markalarını ve modellerini evlendirip ortaya yeni araçlar çıkarmaya başlayan Fiat Grubu CEO’su Sergio Marchionne, bünyesindeki iki süper spor otomobil markası Ferrari ve Maserati içinde yeni planlar geliştirdi.

/images/100/0x0/55eae515f018fbb8f89d9009

Küçük sedan ve SUV geliyor

Ferrari, grubun süper spor otomobil üreten markası olarak faaliyetlerine devam ederken, Maserati ise Fiat Grubu’nun Audi, BMW, Mercedes ve Porsche’nin karşısına çıkaracağı lüks markası olacak. Marchionne, bu doğrultuda önümüzdeki iki yılda yeni bir küçük sedan ve SUV aracının üretimi için düğmeye bastı. Modena’da görüştüğümüz Maserati’nin İtalya dahil 15 ülkeden sorumlu Bölge Direktörü Giuglo Pastore, yeni stratejiye bağlı olarak 5 ila 8 bin arasında değişen satışlarının önümüzdeki 2-3 yıl içinde 30 binli adetlere çıkmasını planladıklarını belirtti.
Pastore, “2012 yılı sonunda E sınıfı bir sedan’ın yani Quattroporte’nin küçüğünü üretmeye başlayacağız. 2013 model olarak piyasaya çıkacak. Bu araçla Audi, Mercedes ve BMW’ye rakip olacağız ama bizim onlar gibi 2 litre motorlarımız hiç bir zaman olmayacak. En küçük motorumuz 3 litre olacak.” Küçük Quatreporte’nin ardından SUV modeli için düğmeye basılacağını doğrulayan Pastore, “3 ay içinde SUV modeliyle ilgili karar belli olacak. Dolayısıyla benim tahminimce 2013 sonu gibi SUV üretimi de devreye girer” dedi.

Haberin Devamı

Potansiyeliniz ortada

Yeni modellerle birlikte Maserati ‘nin önemli bir büyüme yaşayacağını belirten Pastore şöyle konuştu: “Maserati, kısa dönemde 4-5 kat büyümeyi öngörüyor. Şu anda bizde oturup tüm ortaklarımız ve distribütörlerimizle birlikte büyümenin planını yapıyoruz. Şu bir gerçek dünyada Çin ve Amerika’da Maserati için önemli bir potansiyel var. Avrupa’da ise en büyük potansiyel Rusya ve Türkiye’de. Türkiye’de lüks sınıftaki büyüme ortada. Aynı şekilde Rusya gerçeği var. Türkiye kısa zamanda 1 milyon adetlik pazara ulaşacak. Dolayısıyla biz bu iki ülkeyi ana ülkelerimiz olarak görüyoruz. Avrupa ise doymuş ve daha fazla büyüme potansiyeli olmayan bir bölge.”

Haberin Devamı

Türkiye’de 200 adetlik satışı aşarız

FERRARI ve Maserati’nin Türkiye distribütörü FerMas’ın Satış ve Pazarlama Müdürü Ferhat Albayrak, Maserati’nin piyasaya sunacağı yeni modellerle birlikte çok rahatlıkla 200’lü adetleri aşan satışlara ulaşabileceğini söyledi. Albayrak, “Geçtiğimiz yıl Türkiye’de 23 adet Ferrari ve 23 adet Maserati sattık. Bu rakamı bu yıl Ferrari’de en az 25’e Maserati’de ise 30’a taşımayı hedefledik” dedi. Türkiye’de otomotiv pazarının 1 milyon adede gittiğini söyleyen Albayrak şöyle konuştu:  “Vergi yükü nedeniyle dünyadaki en pahalı Ferarri ve Maserati’ler Türkiye’de satılıyor. Bugün Türkiye’de sattığımız Maserati’lerin fiyatı 230 bin Euro’dan başlıyor. 2013’de piyasaya sunulması planlanan yeni küçük sedan’ın Türkiye fiyatının vergilerle 120 bin Euro’dan başlayacağını düşünüyorum. Bu fiyat çok daha fazla müşteriyle Maserati’nin buluşmasını sağlayacak. Ardından gelen SUV’nin de benzer fiyat skalasında olacağını düşünürsek, çok rahatlıkla 200’lü adetlerin üstene çıkabiliriz. ”

Haberin Devamı

2 milyon Euro’luk Ferrari FF satıldı

FERHAT Albayrak, Cenevre fuarında dünya tanıtımı yapılan ilk 4x4 Ferrari modeli FF için bu yılki kotalarının 2 adet olduğunu belirterek, “Bu iki adet satıldı ve biz merkezden ek 2 araç daha istedik. O araçların da müşterisi hazır. Türkiye’de 500 bin Euro’dan satılacak araçlardan 4 tanesini şimdiden satmış olduk. İlk araç Temmuz ikincisi Eylül’de gelecek. Diğer 2 ek aracın gelmesi ise yıl sonuna bulacak” dedi.

300 km hızı aşan ilk Maserati’yi test eden ilk Türk oldum

1997 yılında Ferrari’nin kontrolüne geçtikten sonra tüm dünyada hızla gelişen İtalyan lüks ve prestjili otomobil üreticisi Maserati’nin Modena’daki 71 yıllık fabrikasına girip, hem 300 kilometre hızı aşan ilk aracının üretimini izledik hem de pistte aracı test edip sertifika alan ilk Türk gazeteci oldum. Dünyanın en hafif, en hızlı ve en güçlü Maserati modeli olan ‘Gran Turismo MC Strade’ markanın yarış pistlerindeki tecrübesini yollara taşımaya hazırlanıyor. Özel bir seri olduğu için sınırlı sayıda üretilmesi planlanan bu 450 beygir gücündeki modelden bu yıl Türkiye’ye sadece 2 tane gelecek. Temmuz ayında yollara çıkacak 300 bin Euro fiyat etiketli bu özel aracın 2 tanesi şimdiden satılmış durumda.
Trefeo GranTurismo MC ve GT4 modellerinden esinlenilerek geliştirilen ve en hızlı, en hafif ve en güçlü Maserati modeli unvanına sahip olan ‘GranTurismo MC Stradale’ keskin yol tutuş özellikleri ve 301 kilometreyi bulan son hız değeriyle dikkat çekiyor.  Maserati GranTurismo MC Stradale, kokpitinde “Otomatik” ve “Spor” modlarının yanı sıra özel bir “Yarış” moduna sahip Maserati tarihindeki ilk model olmasıyla da ön plana çıkıyor.

Haberin Devamı

Gaziantep’te 3  Maserati satıldı

MASERATI satışlarını Türkiye geneline yaymak için 2010 yılında Anadolu’da roadshow yaptıklarını söyleyen  Ferhat Albayrak, “Anadolu’da  bir kişi aldımı arkası anında geliyor. Mesela geçtiğimiz yıl Gaziantep’de bir Maserati sattık, hemen arkasından 2 adet daha satıldı ” dedi.

Her 100 Maserati’nin 30’unu satacağım

MASERATI’nin Bölge Direktörü Giuglo Pastore, 2010 yılında dünya genelinde yüzde 17.6’lık artışla 5 bin 777 adet araç sattıklarını hatırlatarak şunları söyledi: “2008 yılında tarihi rekora imza atıp 8 bin 586 adetle satışlarımızı bir önceki yıla göre yüzde 70 artırmıştık. 2009 yılında krizin etkisiyle düşen satışlarımız 2010 yılında yeniden artışa geçti. 2010’da Amerika’da yüzde 47, Çin’de ise yüzde 54 büyüdük. Bana bağlı ülkelerdeki büyüme ise yüzde 22 oldu. Yunanistan hariç önemli bir başarı kazandık” dedi. Sorumlu olduğu ülkelerin toplam Maserati satışlarındaki oranının yüzde 20 olduğunu söyleyen Pastore, “Markanın yeni vizyonuyla bu oranı Türkiye ve Rusya’nın potansiyeliyle yüzde 30’a çıkartmayı hedefliyoruz. Yani her 100 Maserati’nin 30’unu Türkiye’nin de içinde olduğu bölgede satmak istiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

2.el Fiat otomobiller için tıkalayın

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!