Fiat 500 Türkiye'ye geliyor

Güncelleme Tarihi:

Fiat 500 Türkiyeye geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2008 00:37

Fiat'ın Avrupa'da büyük bir ilgiyle karşılanan 500 modeli Türkiye'ye de geliyor.

Haberin Devamı

Fiat Binek ve Ticari Araçlar CEO’su Lorenzo Sistino, bu ay içerisinde İstanbul'da düzenlenecek olan Autoshow'da otomobilin lansmanının yapacaklarını, arkasından da satışa başlayacaklarını açıkladı.

İşte yeni Fiat 500

Piyasaya ilk çıktığı günden bu yana Fiat 500'ün Avrupa’da 260 bin adet sipariş aldığına işaret eden Sistino, lansmanının yapıldığı her ülkede çok iyi satış adetlerine ulaştığını belirtti.

Türkiye'de de İstanbul Autoshow'da Fiat 500'ün lansmanını yapacaklarını ve satışa başlayacaklarını ifade eden Sistino, şöyle devam etti:

"Türkiye'de çok yüksek adetlere ulaşmayı beklemiyoruz. Fiat 500 ile Türkiye'de Fiat markasının yükselen imajını ve yeni üretim teknolojisini yansıtmayı hedefliyoruz."

Fiat 500 Abarth'ın ardından Dizel verisyonunu da Paris Otomobil Fuarı'nda tanıttıklarını anlatan Sistino, önümüzdeki 6 ay içinde de Fiat 500'un cabriosunu tanıtacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Sistino, gördüğü yoğun ilginin ardından Fiat 500'ün yıllık 120 binlik üretim kapasitesini de 195 bin adete yukselttiklerini vurguladı.

LİNEA'DAN ÇOK MEMNUNUZ 

Sistino, Türkiye'deki üretilen Linea'nın Avrupa'daki satışlarından da çok memnun olduklarını, Linea'nın sınıfında önemli bir yer edindiğini söyledi.

Dünyadaki finansal kriz konusunda ise Sistino, Fiat'ın bu dönemde pazar payı artırmaya gayret edeceğini anlattı.

Önümüzdeki yıl Avrupa pazarının nasıl şekilleneceğini tahmin etmenin güç olduğunu dile getiren Sistino, "Önümüzdeki dönemde değişime ayak uyduran markalar başarılı olacaktır" dedi.

İLKİ 1957'DE ÜRETİLDİ

Fiat, ilkini 1957 yılında ürettiği 500 modelinin yeni versiyonunu bu yıl yeniden piyasaya sürdü. Ucuz ve kullanışlı olması nedeniyle özellikle İtalya’da çok beğenilen ilk nesil Fiat 500, 1950’lerde insanların yaşam standartlarını yükseltmesini ve scooter’lardan otomobillere geçiş yapılmasını sağlamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!