FF, zamlı ÖTV’yle 627 bin Euro’ya geldi Ferrari iptal yaşamadı

Güncelleme Tarihi:

FF, zamlı ÖTV’yle 627 bin Euro’ya geldi Ferrari iptal yaşamadı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2011 00:00

ÖTV artışla birlikte 125 bin Euro zamlanan Ferrari FF, 627 bin Euro’ya Türkiye’de satışa sunuldu. FerMas Satış ve Pazarlama Müdürü Ferhat Albayrak, “ÖTV zammından sonra siparişlerde iptal yaşamadık. İptal olmuyorsa, yeni siparişler mutlaka gelecektir” dedi.

Haberin Devamı

ÖZEL Tüketim Verigis’ndeki (ÖTV) artışla birlikte 125 bin Euro zamlanan Ferrari FF, 627 bin Euro’ya Türkiye’de satışa sunuldu. Türkiye’de satılan en pahalı Ferrari modeli olma özelliğini taşıyan FF’ten tanıtımı yapılmadan 3 adet satıldığını söyleyen FerMas Satış ve Pazarlama Müdürü Ferhat Albayrak, “ÖTV zammından sonra siparişlerde iptal yaşamadık. Hatta önümüzdeki dönemde de siparişlerin devam edeceğini düşünüyorum. İptal olmuyorsa, yeni siparişler mutlaka gelecektir” dedi.
Aracın vergisiz fiyatının 231 bin Euro olduğuna dikkat çeken Albayrak, “Bu yıl 3 adet Ferrari FF teslim edeceğiz. Bu 3 aracı alanların da Ferrari’si var. Vergi sistemindeki değişikliklerin satışa birebir yansıyacağını düşünmüyorum. Ancak insanların alışma döneminde küçük de olsa bunu satışlara yansıtması normal olacaktır. Diğer taraftan dünyada bizim gibi yüksek vergi alınan başka ülkeler de var. Örneğin Singapur, İskandinav ülkeleri ve Çin’de bizden çok daha yüksek vergi oranları var. Singapur’da bu araç 750 bin Euro’ya satılıyor” diye konuştu.
5-10 araç eksilttik
Her şeye rağmen bu yılı toplamda 40-45 aralığında Ferrari ve Maserati satarak kapatmak istediklerini anlatan Albayrak, “Yani ÖTV öncesinde belirlediğimiz 50 adetlik hedeften, 5-10 araç eksiltmiş durumdayız. Akıllı stok yöntemi uygulayarak sıfır stokla çalışıyoruz. Bu sayede vergi sistemindeki değişiklikler, global kriz ve müşteri alışkanlıklarındaki farklılıklardan etkilenmiyoruz. ÖTV öngördüğümüz bir şey değildi ancak önlemleri artırmamızı sağladı” dedi. Tasarım stüdyosu Pininfarina tarafından dizayn edilen Ferrari FF’de 660 beygir güç üreten V12 motor görev yapıyor. Araç 0-100 km/s hızlanmasını 3.7 saniyede tamamlarken, 335 km/s’lik son hıza erişebiliyor. Çift kavramlı 7 ileri şanzımanla, ürettiği gücü 4 tekerleğe aktaran araç aynı zamanda ilk 4 tekerlekten çekişli Ferrari olma özelliğine de sahip.

Haberin Devamı

Gallotta: ÖTV zammını normal karşıladık

TÜRKİYE’de ÖTV’ye yapılan zammı normal karşıladıklarını anlatab Ferrari Avrupa Bölgesi Satış Müdürü Massimo Gallotta, şu değerlendirmeyi yaptı: “Biz dünyada çok daha yüksek vergi alan pazarlarda da satış yapıyoruz. O yüzden bu bizim için çok yeni bir durum değil. Bizim çok sıradışı ve sınırlı olarak tanımlayabileceğimiz bir stratejimiz var. Tabi ki mümkün olan en üst seviyede araç satışı gerçekleştirmek istiyoruz. Bu yıl 6 bin 500 araç teslimatı gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki yıl da 7 bin araçlık bir satışa ulaşmayı hedefliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!