Fenerium yeniden, bu sefer iki kez değerlenecek

Güncelleme Tarihi:

Fenerium yeniden, bu sefer iki kez değerlenecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2014 01:48

Sermaye Piyasaları Kurulu Fenerbahçe A.Ş.'nin Fenerium'un yüzde 80'ni devralması işleminde Fenerbahçe'den yeniden değerleme istedi. Eski değerleme raporunda Fenerium'un yüzde 80'i için 220 milyon TL değer belirlenmişti. Uzmanlar yeni değerlemede en fazla 50 milyon TL'lik bir oynama olabileceğini belirtti.

Haberin Devamı

Sermaye Piyasaları Kurulu Fenerbahçe A.Ş.’nin Fenerium’un yüzde 80’ini devralması sürecinde iki adet yeniden değerleme raporu istedi.

Daha önce yapılan değerlemede Fenerium'un yüzde 80'i için 224 milyon TL fiyat biçilmişti. Bu değerleme baz alındığında Fenerium'un yüzde 100 değeri 260 milyon TL'ye ulaşmıştı.

Ancak SPK'dan Fenerbahçe'ye yollanan yazıya göre değerlemeyi yapan Denet Bağımsız Denetim Yeminli Mali Müşavirlik yeni bir değerleme raporu hazırlayacak. Ayrıca bir başka değerleme şirketi de ikinci bir değerleme rapor hazırlayacak.

SPK satın alma ve birleşme işlemlerini Önemli Nitelikli İşlem olarak görüyor. Mevzuata göre bu işlemlerde denetim şirketlerinden iki bağımsız değerleme raporu talep ediliyor.

Uzmanlara göre SPK'nın bu kararı almasının bir sebebi de Fenerium'un 260 milyon TL'lik değerlemeyi fazla bulmuş olması olabilir. Fenerium'un 2012 cirosu 76 milyon TL olarak gerçekleşmişti.

Haberin Devamı

"SPK SPEKÜLASYON OLMAMASI İÇİN BUNU İSTEDİ"
Global Yatırım Strateji Müdürü Gökhan Uskuay SPK'nın bu kararının emsal olacağını belirtti. SPK'nın şirket birleşme ve devralmaları Özel Nitelikli İşlem yaptığını hatırlatan Uskuay "Çağrı fiyatı gerçekleştirme noktasında 2 değerleme raporu isteniyordu. SPK fiyatın kafalarda soru işareti yaratmaması ve spekülasyon olmaması için böyle bir istekte bulunmuş olabilir“ diye konuştu.

YENİ DEĞERLEMEDE ÇOK BÜYÜK DEĞİŞİKLİK OLMAZ
Fenerbahçe, Fenerium'un yüzde 80'inin satın alınmasıyla birlikte eski değerlemeye göre 220 milyon TL'yi bilanço aktifine katacaktı. Bu rakamın Fenerbahçe'ye borçlarını ödeme konusunda faydalı olacağını, piyasa koşullarının zorlaşmasıyla oluşacak daha düşük bir değerlemede bu avantajı yorumları yapıldı. Ancak hurriyet.com.tr'ye konuşan uzmanlar yeni değerlemede en fazla 50 milyon TL sekmenin yaşabileceğini belirtti. Ayrıca SPK'nın birleşmeyi direkt reddetmemesinin de Fenerbahçe için olumlu olduğu belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!