Fenerbahçe'nin hisseleri de dibe vurdu

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçenin hisseleri de dibe vurdu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2010 10:06

Fenerbahçe'nin Trabzonspor ile berabere kalarak şampiyonluğu kaybetmesinin ardından bir darbe de borsadan geldi. İlk seans başlar başlamaz dibe oturan hisseler ikinci seans açılışta da tepetaklak oldu. Fenerbahçe hisseleri günü yüzde 18.57 kayıpla 57 liradan tamamladı ve açık ara günün en çok kaybettiren hissesi oldu.

Haberin Devamı

YAÄžMUR GÄ°BÄ° SATIÅž GELDÄ°

Fenerbahçe'nin şampiyonluğu kaybetmesinin ardından sabah ilk seans başlar başlamaz hisselere yağmur gibi satış geldi. Bir anda taban olan Fenerbahçe, ilk seansı yüzde 9.29 kayıpla 63.50 liradan tamamladı.

İkinci seans açılışta da görüntü değişmedi. Hiçbir alıcının olmadığı hisse yine dibe oturdu ve toplam düşüş yüzde 18.57'ye ulaştı. Cuma günü kapanışta 70 lira olan hisseler 57 liraya kadar geriledi.

Cuma günü 1 milyar 750 milyon lira piyasa değerine sahip olan Fenerbahçe sportif hisselerinde kayıp 325 milyon lirayı buldu. Bu erimeyle birlikte Fenerbahçe sportif hisselerinin toplam piyasa değeri de 1 milyar 425 lirayla kadar düştü.

Fenerbahçe hisseleri, şampiyonluk şansının artması ile birlikte nisan ayının ortalarından itibaren yükselişe geçmiş ve yaklaşık üç haftada 47 liradan 99 liraya kadar tırmanmıştı. Arkasından gelen kar satışları ile de hisse fiyatı 70-80 TL aralığında dengeye oturmuştu.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE BÜYÜK GELİR KAYBETTİ

Fenerbahçe'nin şampiyonluğu kaçırması ve Şampiyonlar Ligi'ne direkt olarak katılamayacak olması şirketin ekonomisini çok olumsuz etkileyecek.

Fenerbahçe ÅŸampiyon olması halinde 2 milyon TL federasyondan para alacaktı. Ä°kinciliklikle birlikte bu parayı kaybetti. Ancak bu kayıp ÅŸampiyonlar ligindeki olası kayıpların yanında çok küçük kalıyor.Â

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne direkt olarak katılabilseydi, büyük ihtimalle ayakbastı parası olarak 10.5 milyon euroyu kasasına koyacaktı. Çünkü Bursaspor'un iki ön elemeyi aşarak Şampiyonlar Ligi'ne katılması çok yüksek bir ihtimal değildi. Katılabilse dahi bu kez kasaya 5.5 milyon euro girecekti.

Mevcut durumda Bursaspor direkt olarak Devler Ligi'ne giderken Fenerbahçe iki ön eleme oynayacak. Üstelik ikinci ön elemede seri başı olmadığı için Şampiyonlar Ligi'ne girebilmesi çok kolay değil. Olası bir elenme durumunda da hiç para alamayacak. 10.5 milyon euro Bursaspor'un kasasına girecek.

Fenerbahçe'nin Zico döneminde Åžampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kadar yükselip 32 milyon euro kazanmıştı. ÃœBu rakam Fenerbahçe'nin erken vedası halinde neler kaybedeceÄŸini açık bir ÅŸekilde ortaya koyuyor.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!