FED'den faiz artırım sinyali gelmedi

Güncelleme Tarihi:

FEDden faiz artırım sinyali gelmedi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2009 09:40

ABD Merkez Bankası (FED), sıfır ile yüzde 0.25 arasında bulunan faiz oranlarının uzun bir süre daha bu seviyede kalacağı sinyalini verdi. Piyasalarda son günlerde FED'in yakın dönemde faizleri artırabileceğine dair endişeler vardı.

Haberin Devamı

FED'in iki gün süren toplantısının ardından yapılan açılamada, gösterge kısa vadeli faiz oranının sıfır ile yüzde 0.25 arasındaki bantta tutulduğu belirtildi. FED; gösterge faizin ekonomideki toparlanmayı desteklemek için uzun bir süre bu seviyede kalacağını açıkladı.

ABD  ekonomisinin iki yıl önce başlayan finansal krizin ardından istikrar kazanmaya başladığı yönünde işaretler gösterdiğini kaydeden FED, finansal krizle mücadele kapsamında başlatılan olağanüstü tedbirlerden birinin sonlandırılması için takvim verdi. FED, daha önce eylül ayında sona ereceğini açıkladığı uzun vadeli hazine tahvili alım imkanının büyüklüğünü değiştirmediğini, ancak süresinin ekim sonuna kadar uzattığını açıkladı.

Şu ana kadar resesyonun sonuna yaklaşıldığı ve ağır yara alan finans piyasalarının toparlanmaya başladığı yönünde en net ifadeleri içeren açıklamada, "açık piyasa kurulu'nun haziran toplantısından beri ortaya çıkan veriler, ekonomik faaliyetlerin düzlüğe çıktığına işaret etmektedir" denildi.

Haberin Devamı

FED'in kurul toplantısında, ekonominin durumu tanımlanırken, ağustos 2008'den beri ilk defa, daralma, zayıflama veya yavaşlama ifadesi kullanılmadı.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!