FED faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

FED faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2017 13:33

FED, faiz kararı ile 4 Mayıs Perşembe günü dünya piyasaları üzerinde yeni bir hareketlenmeye neden olacak. 3 Mayıs akşamı, başkan Janet Yellen tarafından kamuoyuna duyurulacak olan FED faiz kararı, birçok ülkenin piyasalarında etkisini gösterecek. Peki, FED faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? İşte, o karar hakkında bazı detaylar 

Haberin Devamı

FED faiz kararı piyasalar tarafından merakla bekleniyor. Başkan Janet Yellen'in öncülüğünde açıklanacak olan FED faiz kararı dünya üzerinde birçok piyasa üzerinde etkin rol oynayacak. Peki, dünya piyasalarının ve ekonomistlerin merakla beklediği FED faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? İşte, o detaylar

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK ?

Fed'in yarın sona erecek para politikası toplantısında politika faizini sabit tutma kararı alarak ekonominin gidişatını izlemeye devam edeceği tahmin ediliyor. Merkez bankası, karar metninde faizleri Haziran'da artırabileceğinin sinyalini verebilir.

Fed, iki gün süren para politikası toplantısının ardından 03 Mayıs Çarşamba akşamı 21.00'da faiz kararını açıklayacak. Kararın ardından Fed Başkanı Janet Yellen basın toplantısı düzenlemeyecek.

Merkez bankasının para politikasını belirleyen yetkililerinden pek çoğu Fed'in bu yıl iki defa daha faiz artırmayı öngördüğünü ve planlarının önceki yıllarda olduğu kadar değişikliğe açık olmadığını ifade ettiler.

Para politikasında on yıldan uzun bir süredir ilk defa değişiklik yapan Fed, sıkılaştırmaya devam ediyor. Aralık ayında politika faizini 25 baz puan artıran merkez bankası, bundan iki toplantı sonra Mart ayında bir artırım daha yaptı. Politika faizi şu anda yüzde 0.75 ile yüzde 1 aralığında bulunuyor.

Haberin Devamı

FED NEDİR, NE ANLAMA GELMEKTEDİR?

FED (Federal Reserve Bank), 23 Aralık 1913 tarihinde Washington'da kurulmuştur. ABD'nin Merkez Bankası olan FED, kredileri düzenleme yetkisine sahip olduğu kadar, bankaların denetlenmesi, kısa dönemli borçların verilmesi ve bankalar arası fon aktarımı sağlama görevinde de sorumluluk sahibidir.

Ekonomik istikrar ve fiyat istikrarı sağlama zorunluğu bulunan FED, parasal politikalar ve Doların Dünya piyasalarındaki akışından sorumlu baş karakter niteliğindedir. Para basma yetkisi bulunan FED, para arzı ve faiz politikaları konusunda önemli bir etkendir. Ne kadar paranın basılacağı ve ne kadarının piyasaya sürüleceği konusunda çalışmalar yapan kurum, Doların arz dengesini belirlemektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!