FED eylüle kapıyı araladı

Güncelleme Tarihi:

FED eylüle kapıyı araladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2015 01:44

AMERİKAN Merkez Bankası (FED) beklenildiği gibi politika faizini değiştirmedi ama ekonomide ilave iyileşmeler görüldüğüne ve işgücü piyasasındaki iyileşmeye dikkat çekti.

Haberin Devamı

Haziran toplantısında yılsonuna kadar en az iki faiz artışının sinyalini veren FED dünkü temmuz toplantısında da bu beklentiyi güçlendirdi. Analistler dünkü açıklamanın bu yıl içinde faiz indirimlerine başlayacağının sinyali olarak yorumlarken ilk faiz artırımının büyük olasılıkla eylülde olmasını bekliyor.

FED toplantısı sonrasında yapılan açıklama metninde dikkat çeken değişiklik şu oldu; daha önce faiz artırımının zamanlamasının “işgücü piyasasında daha fazla iyileşme olduğunda” koşulunu anlatan cümleye ‘biraz’ kelimesi eklendi. Yani ağustos ayında toplantı yapmayacak olan FED, 17 Eylül toplantısında temmuz ve ağustos aylarında işgücü piyasasında istihdam artışı ve işsizlik düşüşünde o ‘biraz’ daha iyileşmeyi gözlerse faiz artırımı yapacak görünüyor. FED’in Açık Piyasa Komitesi, eylül sonrasında, ekim ve aralık aylarında toplanacak. FED Başkanı Janet Yellen, bu ay içinde ABD Kongresi’ndeki konuşmasında yılsonuna doğru bir aşamada faizlerin artıracağını tahmin ettiğini söylemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!