Fatura 5 trilyon

Güncelleme Tarihi:

Fatura 5 trilyon
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2000 00:00

Haberin Devamı

Su kredisine, Antalyalı'nın cebinden fazla para çıkıyor

Antalya'da, Dünya Bankası'ndan alınan 32 milyon dolar kredinin, faiziyle birlikte 100 milyon dolar üzerinden geri ödenmesinin şaşkınlığı yaşanıyor

Dünya Bankası'ndan hak kazanılan kredi toplamı 100 milyon dolar. Kredi, 5 yıl geri ödemesiz ve yıllık yüzde 7 faizli. Bugüne kadar kullanılan kredi tutarı ise 32 milyon dolar. Yani 68 milyon dolar daha kredi hakkımız var.

7.8 TRİLYON TAKSİT

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kredinin tamamını almış gibi yıllık 11.5 milyon dolar (7 trilyon 800 milyar) taksit ödüyor. Oysa kullanılan kredi 32 milyon dolar üzerinden geri ödeme yapılsa, belediyenin kasasından yılda 3.68 milyon dolar yani 2.5 trilyon çıkacak.

YATIRIMA DÖNÜŞMEDİ

Bu durumda belediyenin Dünya Bankası'na bir yılda fazladan ödediği para miktarı 7.82 milyon dolar (5 trilyon 300 milyar). Bu para da ASAT Genel Kurulu'nda suya yapılacak zamla Antalyalı'dan alınacak, böylece yatırıma dönüştürülememiş kredi ödenecek.

Belediye suçlu

Dünya Bankası'nın Antalya'daki yatırımlarını denetleyen ALDAŞ'ın Genel Müdürü Sevgi İspir, ‘‘İddia doğru. İlk 5 yılda Dünya Bankası'nın sağladığı 100 milyon Dolarlık krediyi kullanamamış olmak belediyenin suçu. Anlaşma 1995'te imzalandı’’ dedi.

Kimler katılıyor

Suya zam kararlarının alındığı ASAT Genel Kurulu'na Büyükşehir Belediye Başkanı Kumbul, Muratpaşa Belediye Başkanı Evcilmen, Kepez Belediye Başkanı Atay, Konyaaltı Belediye Başkanı Böcek ve Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri ile ASAT Genel Müdürü katılıyor.

İstediğin gibi öde

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Hasan Subaşı, ‘‘Bu tür krediler çok sağlıklı geri ödenebilir. Kredi aldığınız kuruluş banker değil ki. Bu bir bankacılık sistemidir. Siz kredi alırsınız ve ödersiniz. İster bir defada çeker, verilen süre içinde ya hepsini birden veya taksit taksit ödersiniz’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!