Fast food’da ‘kanserojen yağ’ izi sürecekler

Güncelleme Tarihi:

Fast food’da ‘kanserojen yağ’ izi sürecekler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2010 00:00

Bakanlık, kızartma yaptıkça yağlarda artan ve kansere neden olan polar maddelerin yüzde 25’i geçmemesi için denetimleri sıklaştıracak. Çalışmaya göre kızartma işlemi sırasında sıcaklık 180 dereceyi geçmeyecek. Gıda işletmecisi, gıda güvenliği şartlarına uymaması durumunda ürününü pazardan çekecek. Halk sağlığını ilgilendiren acil durumlarda Sağlık Bakanlığı devreye girecek. Gıda maddeleri satış ve toplu tüketim yerlerinin denetimi Sağlık Bakanlığı’nın görüşü alınarak yapılacak. Denetimleri, en az lisans düzeyinde eğitim almış devlet memurları yapacak. Gazi Üniversitesi Kalp Damar Cerrahisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Özdoğan, dünyada ölüm nedenleri arasında kalp damar rahatsızlıklarının ilk, kanserin ikinci sırada yer aldığını belirterek, şunları söyledi: “Buradaki en önemli etken düzgün beslenmeme. Özellikle fast food restoranların ciddi biçimde denetlenmesi gerekiyor. Kızartmadaki yağlar bir defadan fazla kullanılmamalı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!