Fashion Week için kolları sıvadılar ‘ücretli yabancı modacı’ istemediler

Güncelleme Tarihi:

Fashion Week için kolları sıvadılar ‘ücretli yabancı modacı’ istemediler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2009 00:00

İHKİB’le birlikte İstanbul Fashion Week için hazırlıklara girişen Moda Tasarımcıları Derneği Başkanı Bahar Korçan, “Moda haftamızı yapacağız. 2-6 Şubat’taki haftaya ücretli yabancı modacı getirmeyeceğiz” dedi.

AĞUSTOS ayında ‘Istanbul Fasion Days-İstanbul Moda Günleri’ olarak düzenlenen etkinliği bu kez ‘Istanbul Fashion Week-İstanbul Moda Haftası’ olarak yapmaya hazırlanan Türk tekstil ve moda sektörü yabancılarla ‘sükse’ yapmaya çalışmayacak. İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği ile birlikte bu işin organizasyonunu üstlenen Moda Tasarımcıları Derneği (MTD) Başkanı Bahar Korçan, “Para verip de hiç bir yabancı modacıyı getirmeyeceğiz” dedi.

Hedef New York, Paris

Dünya moda haftaları takvimi paralelinde 3-6 Şubat 2010’da Sartralİstanbul’da gerçekleştirilecek olan etkinlikle, moda dünyasında İstanbul’a yer açmak istediklerini dile getiren Bahar Korçan, şunları söyledi: “İlkini İstanbul Fashion Days adı altında gerçekleştirdiğimiz etkinlik çok başarılı oldu. Biz bunu devam ettirerek İstanbul’u New York, Paris gibi bu alanda isim sahibi yapmak istiyoruz. Bu haftada, bir sonraki sezonun modası sunulacak ve biz de bu alanda varız diyeceğiz.”

Yabancı ‘alıcı’ olacak

Moda haftasına şu anda hangi markaların ve modacıların katılacağının belli olmadığını söyleyen Korçan, sözlerine şöyle devam etti: “Ancak şunu biliyoruz ki, bu haftaya öyle parasını verip de ünlü bir modacıyı getirmeyeceğiz. Kendi moda haftamızı kendimiz yapacağız, katılımcılar bu haftaya kendileri isterse katılacak. Alıcılarımızı ve müşterilerimizi davet edeceğiz. Bu etkinlik Türk moda sektörünün birliğine duyulan ihtiyaç yola çıkarak gerçekleştiriyor ve tasarımcı ile endüstrinin işbirliğini petiştiriyor. Marka ve tasarımcılarım yabancı alıcı gruplarla buluşmasında önemli bir platform olacak.”

Yeni dönem başlayacak

İstanbul Fashion Week’in, moda tasarımcılarının ve hazırgiyim markalarının yer alacağı yarışma, defile ve fuarlardan oluşan dev bir moda etkinliği olarak Türkiye’nin ve tüm dünyanın gündemine oturacağı iddiasını dile getiren İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, “Türkiye’de yeni bir dönemin, yeni bir başlangıcın temel taşlarını döşeyeceğiz” dedi.

Hedef ilk 5’e girmek

İSTANBUL Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, İstanbul Fashion Week’in Moda Tasarımcıları Derneği, Birleşmiş Markalar Derneği ve İstanbul Moda Akademisi’nin katkılarıyla İHKİB tarafından düzenlendiğini hatırlatarak, “Cumhuriyet’in 100’üncü yılı olan 2023’te İstanbul’u dünya modasının ilk 5 şehrinden biri yapacağız. Moda ile ilgili tüm organizas- yonları tek çatı altında toplayacak olan İstanbul Fashion Week, Kültür Başkenti İstanbul 2010 ile bütünleşecek ve kentin soluduğu havayı değiştirecek” dedi.

2009’da katılmayanları fişledim, bu defa burada görmek isterim

ISTANBUL Fashion Week’in tanıtımı nedeniyle düzenlenen toplantıya katılan Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, bu etkinliğin, Türkiye’de bugüne kadar yapılması ihmal edilen bir başlangıç olduğunu belirtti. Tekstil sektörüne çağrıda bulunan Çağlayan, ilki bu yılın ağustos ayında İstanbul Fashion Days adı altında düzenlenen etkinliğe çeşitli sebeplerle katılmayan firmaları, 2010’da düzenlenecek İstanbul Fashion Week’te görmek istediğini söyledi. Çağlayan, 2010’da düzenlenecek İstanbul Fashion Week’e sektörün tüm katmanlarının destek vermesini istediğini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Atalarımız ‘birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır’ demiştir. Bunun için birbirimizin yapmış olduğu programlara alternatif yaratarak, muhalefet göstererek, bu programlara katılmayarak elimize hiçbir şey geçmeyecektir. Hepinize yetecek kadar iş var, aş var. Birlikte olmayı bir kere deneyin bakalım ne kaybedeceksiniz? Geçen sefer bu birlikteliğe katılmayan firmalar vardı. Tek tek hepsini fişledim, not aldım. 2009 yılında bu etkinliğe çeşitli sebeplerle katılmayan firmalarımızı bu defa burada görmek istiyorum.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!