FAO'dan bir yetkili kuş gribi için Manyas'a geldi

Güncelleme Tarihi:

FAOdan bir yetkili kuş gribi için Manyasa geldi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2005 11:45

BM Gıda ve Tarım Örgütü'nden (FAO) bir yetkili, kuş gribi vakasıyla ilgili incelemelerde bulunmak üzere Balıkesir'in Manyas İlçesi'ne geldi.

İncelemelerine Manyas Kuş Gölü'nden başlayan FAO Hayvancılık Dairesi Uzmanı Giancarlo Ferrari, Türkiye'deki kuş gribi vakasını incelemek, bu konuda bölgesel bir proje yapmak üzere ilçeye geldiğini bildirdi.
Ferrari, kuş gribinin ülkeler için potansiyel bir tehlike olduğunu belirterek, amaçlarının komşu ülkelerin ortak katılımıyla bu tehlikeyi önlemek, mümkün olduğu kadar kuş gribi vakasının yayılmasının önüne geçmek olduğunu söyledi.

FAO Türkiye İrtibat Ofisi yetkilileri de örgütün kuş gribi konusunda “Güney Avrupa Bölgesi Network Projesi” adı altında bir program yürüttüğünü anlattılar.

Program çerçevesinde, Manyas'taki kuş gribi vakası çıkmadan bir süre önce Türkiye'ye programa dahil olmak isteyip istemediğinin sorulduğunu, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın da programda yer almak istediğini bildirdiğini kaydeden yetkililer, şunları söylediler: “Türkiye programa dahil olduktan bir kaç gün sonra, Manyas'ın Kızıksa Beldesi'nde kuş gribi vakası ortaya çıkınca, FAO Hayvancılık Dairesi'nden bu konunun uzmanı olan Giancarlo Ferrari bölgeye gelmek istedi. Ankara'ya dün gelen Ferrari, bölgeye gitmeden önce Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma Kontrol Genel Müdürlüğü yetkilileriyle görüştü. Ferrari, 3 gün süreyle de vakanın görüldüğü bölgede incelemelerde bulunacak, sonra da Türkiye'de ne gibi önlemler alındığı, önlemlerin yeterli olup olmadığı konusunda FAO'yu bilgilendirecek.”
Bu arada, FAO'nun her ay kuş gribiyle ilgili hangi ülkede ne tür çalışmalar yapıldığını anlatan “Kuş Gribi” bülteni çıkardığı, 10 Ekim'de yayınlanan bültende Manyas'taki kuş gribi vakasının kısa olarak yer aldığı, ancak Kasım bülteninde Türkiye'ye geniş yer verileceği belirtildi.
(MANYAS/BURSA/A.A)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!