Fabrika kapandı hisseleri coştu

Güncelleme Tarihi:

Fabrika kapandı hisseleri coştu
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 08, 2009 13:08

Türkiye'nin en köklü tekstil firmalarından olan Sönmez Filament üretimi tamamen durdurmasına karşın borsada işlem gören hisse senetleri baş döndürücü bir şekilde yükseliyor. Hisselerin yılbaşından bu yana artışı 2.5 kata yaklaştı.

Haberin Devamı

GeçtiÄŸimiz yılı 0.33 TL'den tamamlayan Sönmez Filament hisseleri, yeni yılda hızla yükselmeye baÅŸladı. Hisseler bugün ilk seans kapanış itibariyle tavan yaparak 0.70 TL'ye kadar yükseldi. Böylece sadece 1 hafta içeriÅŸsinde hisselerdeki artış yüzde 121'e ulaÅŸtı.  Â

Sönmez Filament'in piyasa değeri de aynı dönemde 20 milyon TL'den fazla bir artışla 17.9 milyon TL'den 39.2 milyon TL'ye çıktı.

Halka açıklık oranı yüzde 5.68 olan Sönmez Fimanet'in piyasada 3.1 milyon adet hissesi işlem görüyor.

Sönmez Filament hisseleri, üretimin tamamen durdurulduğunun açıklandığı 6 Kasım 2008'de 0.53 YTL'den el değiştiriyordu. 

Hisselerdeki bu değer artışı ile ilgili şirketten yapılan açıklamada 'kamuoyuna duyurulmamış bir durum yoktur' denildi. Ancak uzmanlar, özellikle hafta sonu Sönmez Grubu Başkanı Celal Sönmez'in grubun yeni hedefleri ile ilgili açıklamalarının hisseler üzerinde de bir beklenti yaratmış olabileceğini belirtiyor.

Haberin Devamı

Yükselişi değerlendiren uzmanlar, "şirketin faaliyet alanının değişecek olması ile ilgili bir beklenti oluşmuş olabilir. Ayrıca spekülatif hareketler de etkili oluyor" diyor.

DAHA ÖNCE DE YAŞADIK, DİKKATLİ OLUN

Borsa Yatırımcıları Derneği Başkanı Ali Bahçuvan, bu hareketin tamamen manipülatif bir durum olduğunu ileri sürdü. "Buna benzer şeyleri geçmişte de yaşadık" diyen Bahçuvan, şöyle devam etti:

"Elinde hisse tutanlar, şirketin geleceği ile ilgili tedirgin olduklarında önce fiyatları yukarı çekip sonra satış yapabiliyor. Burada Sermaye Piyasası Kurulu'nun ve İMKB'nin dikkatli davranması lazım."

Sönmez Filament'in tekrar üretime başlayacağı gibi haberlerin yükselişte etkili olabileceğine işaret eden Bahçuvan, "Ayrıca Sönmez Filament teksilden çıkıp başka bir alanda faaliyet gösterecek diye bir beklenti de oluşmuş olabilir. Ama böyle birşey varsa bunların açıklanması gerekiyor. Açıklanmıyorsa dolandırıcılıktan farkı yok. Biz bu tür durumu belirsiz hisselerde yatırımcılara temkinli olmalarını ve bulaşmamalarını öneriyoruz. Çok büyük risk var" dedi.
Â

Fabrika kapandı hisseleri coştu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!