F1 pisti ihalesine büyük  talep

Güncelleme Tarihi:

F1 pisti ihalesine büyük  talep
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2024 07:00

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2 Nisan’da gerçekleşecek İstanbul Park ihalesiyle ilgili olarak, “Çok iddialı firmalar talep ediyor, girmek istiyorlar ihaleye. En önemli şartımız İstanbul adına önemli olan adımı atabilmek. Formula 1’in 2026’dan itibaren düzenli olarak İstanbul’da gerçekleşmesini sağlamayı garanti eden firmaya öncelik veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kadıköy’de ‘Turizm Sektör Temsilcileri Buluşması’na katıldı. AK Parti Kadıköy Belediye Başkan Adayı Veli Arslan da buluşmada yer aldı. Bakan Ersoy, konuşmasında bakanlığın İstanbul’da turizme dair gerçekleştirdiği çalışmalara, yaklaşan yerel seçimlere, film ve dizi sektöründeki ihracatın önemine ve Formula 1’in İstanbul’da gerçekleştirilme hedefine değindi.

‘GEREKLİ YATIRIMLAR YAPILDI’

Ersoy, “Hem uluslararası etkinliklerin getirilmesi, hem organizasyonların yapılması ile ilgili bir adım daha attık. Vakıflar Genel Müdürlüğü Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı biliyorsunuz. Vakıflar Genel Müdürlüğü portföyünde bulunan İstanbul Formula 1 sahası var. Bu sahanın ihalesi önümüzdeki ay yapılacak, çok önemli bir şart koyduk. 2026 itibarıyla Formula 1’i İstanbul’a getirme şartı koyduk. Zaten, gerekli yatırımlar yapıldı. Çok iddialı firmalar da talep ediyor, girmek istiyorlar ihaleye. En önemli şartımız İstanbul adına önemli olan adımı atabilmek İstanbul adına Formula 1’in 2026’dan itibaren düzenli olarak İstanbul’da gerçekleşmesini sağlamayı garanti eden firmaya öncelik veriyoruz. Sonuçta bu tarz organizasyonların Türkiye’ye gelmesi çok önemli” dedi.

Haberin Devamı

İSTANBUL’DA ‘CANNES’ FUARI

Ersoy, “Bir adım daha atıyoruz biliyorsunuz, Türkiye, ABD’den sonra dünyada en çok dizi film ihraç eden ülke. Bu özelliğinden dolayı, özellikle ikinci adım olarak Türkiye’nin artık film sektörünün pazar yeri olması için uğraşıyoruz. Bunun da fuarını da İstanbul’a alacağız. Şu an görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah 2025’te en geç ön girişimi olacak. 2026’dan itibaren bunun fuarını İstanbul’a getiriyoruz. Şu anda Cannes’daki fuarlardan bir tanesini İstanbul’a kaydırma girişimimiz devam ediyor. İnşallah 2025’te ön lansman şeklinde olacak 2026’dan itibaren de sonuçlandırabilirsek bu fuarın da artık düzenli olarak İstanbul’da gerçekleşmesini sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!