EYT'de son durum açıklamaları! Emeklilikte Yaşa Takılanlar ne zaman çıkacak? İşte masadaki tek formül...

Güncelleme Tarihi:

EYTde son durum açıklamaları Emeklilikte Yaşa Takılanlar ne zaman çıkacak İşte masadaki tek formül...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2022 18:58

EYT son durum gelişmeleri 2 Eylül tarihinde gündeme gelmeye devam ediyor. Emeklilikte yaşa takılanlar için heyecanlı bekleyiş sürerken masadaki formüller her geçen gün daha da netleşiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yaptığı açıklamada masada tek formül olduğunu belirtmiş ve detaylarını aktarmıştı. Ocak ayında Meclis'e gelmesi beklenen EYT ile ilgili şimdi gözler o formülün detaylarında. Peki, EYT ne zaman çıkacak, son durum nedir? İşte, EYT'de merak edilen son gelişmeler...

Haberin Devamı

EYT ne zaman çıkacak, sorusunun yanıtı son gelişmeler ile takip ediliyor. 8 Eylül 1999’dan önce sigortalı olanlar, emeklilik için gerekli çalışma yılını ve prim gün sayısını doldursa da yapılan düzenleme ile yaş şartını doldurmadıklarından emekli olamıyor ve emeklilikte yaşa takılıyor. Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 'Hollanda, Almanya modellerinden bahsediliyor, bunlar doğru değil. Masamızda sadece bir tane EYT formülü var.' dedi. 

EYT NE ZAMAN ÇIKACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de geçen günlerde yaptığı açıklamada, birçok insanın gündeminde olan emeklilikte yaşa takılanlarda takvimi açıkladı. Öncelikle sözleşmeli çalışanların kadroya geçişini değerlendireceklerini belirten Bilgin, “Programımızda ne varsa sırasıyla devam ediyor. Daha sonra EYT’liler konusu var. O daha geniş. Aralıkta veya ocak ayının başında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde olur” dedi. EYT konusunda, “Bir torba yasa olur mu” sorusu üzerine Bakan Bilgin, “Torba yasa olması şart değil. Meclis nasıl takdir ederse o. Biz çalışmalarımızı tamamlarız Meclis nasıl takdir ederse o şekilde gerçekleşir” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

EYT FORMÜLÜ HAKKINDA AÇIKLAMA

Kabine toplantısı sonrasında Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e soru yönelten A Para, EYT'ye ilişkin birkaç ipucu aldı. Bakan Bilgin, EYT ile ilgili çalışma grupları olduğunu, yılbaşına doğru çalışmaların tamamlanacağını söyledi. 

EYT konusunda tek formül üzerinde çalışıldığına değinen Bakan Bilgin daha önce birkaç formül olduğunu belirtmişti. Bilgin "Hollanda, Almanya modellerinden bahsediliyor, bunlar doğru değil. Masamızda sadece bir tane EYT formülü var. Kamuoyunda konuşulan modeller doğru değil. Biz zaten 62 yaşında çalışanları emekli ediyoruz" dedi. 

Aşamalı çalışma grupları olduğunu belirten Bilgin "İlgili kurumlarla da çalışmalar sürecek ve ortak noktaya ulaşıldığında Cumhurbaşkanımıza sunulacak. Kabul görürse kamuoyuyla paylaşacağız" açıklamasında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!