Eximbank Genel Müdürüne ATMB’den katkı ödülü

Güncelleme Tarihi:

Eximbank Genel Müdürüne ATMB’den katkı ödülü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2017 12:45

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım’a, Londra merkezli Avrupalı Türk Markalar Birliği (ATMB) tarafından ‘Dünya Ticaretine Katkı Ödülü’ verildi. Yıldırım’a ödülünü, ATMB Başkanı Cafer Mahiroğlu ile yardımcısı Zeynep Turudi verdi.

Haberin Devamı

ATMB tarafından düzenlenen ödül gecesine, KKTC Londra Temsilcisi Büyükelçi Zehra Başaran, Türkiye’nin Londra Ticaret Başmüşaviri Süleyman Beşli, Ticaret Müşaviri Aytuğ Göksu, TBCCI Direktörü Yavuz Sökmen, İşBankası İngiltere Müdürü Engin Topaloğlu, MÜSİAD İngiltere Başkanı Uğur Yılmaz, UETD–UK Başkanı Erdal Yetimova, Atlasglobal İngiltere Müdürü İlkan Teker, Beşiktaş Medya Grup Başkanı İsmail Baştuğ ile iş dünyasısından çok sayıda kişi katıldı.

‘MARKALAŞMAYA TEŞVİK EDİYORUZ’
Ekonomist Nazif Akpınar’ın moderatörlüğünü yaptığı gecede konuşan ATMB Başkanı Mahiroğlu, Türk markalarının Avrupa ülkelerinde yıldızının parlamaya başladığına dikkati çekerek, marka sayısının artmasının Türkiye’nin ihracatıyla doğrudan ilintili olduğunu vurguladı. Kurum olarak Avrupa’daki Türk girişimcileri markalaşmaya teşvik ettiklerini belirten Mahiroğlu, “Bu yönde İngiltere ve Türkiye’de gerçekleştirdiğimiz etkinlikleri 2018 yılında kıta Avrupası’nda da devam ettireceğiz. Bütün bu çabalarımızda Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım hep yanımızda durdu ve bizleri teşvik etti. Kendisine müteşekkiriz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘DESTEK YÜZDE 15 ARTIRILACAK’
Türk Eximbank Genel Müdürü Yıldırım ise ihracatçıya verdikleri desteği 2018’de yüzde 15 artırmayı hedeflediklerini söyledi. Yıldırım, “Güney Kore’den sonra, ona çok yakın bir oranda, dünyada ihracatçısına en fazla destek veren ülke konumuna gelmiş oluyoruz” dedi. Afrika, Japonya ve Avustralya’daki ziyaretleri kapsamında buralarda faaliyet gösteren Türk iş insanlarıyla da görüştüklerini belirten Yıldırım, şunları söyledi: “Yurt dışındaki Türk iş dünyası Türkiye ile daha çok iş yapılması bakımından önemli. Türkiye’nin ticaret hacmi ve kalitesini artırmak için çalışıyoruz. Sadece Türkiye’de iş yapan şirketleri kredilendirmiyoruz, yaptıkları işleri sigorta etmiyoruz. Bunun ötesinde, onların yurt dışında iş yaptıkları alıcılarını, proje yaptıkları kurum ve kuruluşları da kredilendiriyoruz. Hem Türkiye’de iş yapanları hem de Türkiye ile iş yapanları kredilendiriyoruz. Aslında tüm Exim kuruluşları da böyle çalışıyor.”
Türk Eximbank’ın 238 ülkede faaliyet gösterdiğini belirten Yıldırım, Türkiye’deki 52 banka arasında kredi büyüklüğü bakımından 9’uncu sırada yer aldıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Eximbank Genel Müdürüne ATMB’den katkı ödülü

Mehmet Şar, Ahmet Ferruh Öncü, Zeynep Turudi, Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, Avrupalı Türk Markalar Birliği Başkanı Cafer Mahiroğlu, iş adamı Recep Ercan, Mehmet Kocakerim ve gazeteci Mustafa Köker. (soldan-sağa)

Eximbank Genel Müdürüne ATMB’den katkı ödülü

Eximbank Genel Müdürüne ATMB’den katkı ödülü

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!