Evini dönüştürene kredi müjdesi... 0.69 faiz 180 ay vade

Güncelleme Tarihi:

Evini dönüştürene kredi müjdesi... 0.69 faiz 180 ay vade
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2024 07:00

Ülke genelinde 6 milyon riskli yapının dönüşümü için sürdürülen kentsel dönüşüm seferberliğinde yeni bir adım atıldı.

Haberin Devamı

Yeni dönüşüm yasası, ‘Yarısı Bizden’ ve ‘Yerinde Dönüşüm’ kampanyalarından sonra şimdi de düşük faizli kredi müjdesi verildi. İstanbul, İzmir, Manisa, Kahramanmaraş ve Tekirdağ’da evini dönüştürmek isteyenlere, 180 ay vade ve yüzde 0.69 faizle 2.5 milyon liraya kadar kredi verilecek.

Dünya Bankası ile imzalanan anlaşma kapsamında, İstanbul, İzmir, Manisa, Kahramanmaraş ve Tekirdağ’ın kentsel dönüşümüne katkı sunacak olan ‘İklim ve Afetlere Dayanıklı Şehirler Projesi’ni başlattıklarını açıklayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Amacımız, iklim değişikliğinin ülkemize etkilerini en aza indirmek ve şehirlerimizi afetlere dirençli hale getirmek. 5 ilimizi kapsayan projede pilot ilimiz ise İzmir” dedi.

Evini dönüştürene kredi müjdesi... 0.69 faiz 180 ay vade

Mehmet Özhaseki

İŞTE DETAYLAR

Haberin Devamı

“Bu 5 şehrimizde, riskli yapıların dönüştürülmesinde enerji verimliliği esas olacak. Proje kapsamında iklim dostu ve afetlere dayanıklı konut ve iş yeri yapımı için hak sahiplerine uygun maliyetli finansman imkânı sunacağız” diyen Özhaseki yeni kredi fırsatının detaylarını şöyle sıraladı:

- ”2.5 milyon TL’ye varan kredi desteği vereceğiz.

- Aylık yüzde 0.69 faiz ve 180 ay vadeyle verilecek.

- Başka konutu olmayan orta ve düşük gelirli vatandaşlarımıza; şehit ve gazi yakınlarına, emeklilere ve engellilere yıllık yüzde 0.25 faiz indirimi sağlayacağız.

- Bunun yanında A sınıfı Enerji Kimlik Belgesi bulunan binalar için yıllık yüzde 0.50, B sınıfı Enerji Kimlik Belgesi bulunan binalar için yıllık yüzde 0.25 faiz indirimi uygulayacağız.

- Ödemeler, inşaat ilerleme seviyesine bağlı olarak yapılacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!