Ev ekonomisine atıklardan destek

Güncelleme Tarihi:

Ev ekonomisine atıklardan destek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2023 07:00

Türkiye’nin sıfır atık belgesine sahip kurumu Selçuklu Belediyesi, yeni projesi “Atık Kumbaram”ı duyurdu.

Haberin Devamı

Projede amaç sürdürülebilir kalkınma hedefleri çerçevesinde atıkları kontrol altına almak, gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak olurken; Selçuklu’da yaşayan vatandaşların ev ekonomisine katkı sağlaması da hedefleniyor. 18 yaşını dolduran her bireyin kolaylıkla yararlanabileceği “Atık Kumbaram” projesi kumbara noktalarına kağıt-karton, plastik, cam veya metal gibi geri dönüşebilen atıkların ayrı şeklide getirilip görevliye teslim edilmesiyle başlıyor.
Burada doldurulan form sonrasında belediye görevlisi tarafından kayıt işlemi gerçekleştirilip manyetik özellikli “Atık Kumbaram Kartı” kullanıcıya teslim ediliyor.

ATIKLAR TARTILIYOR

Atıklar türüne göre görevli tarafından tartılarak ve atık ücretleri dijital ekran üzerinden Atık Kumbaram kartınıza yükleniyor ve yüklenen TL bilgisi ayrıca SMS ile iletiliyor. Atık Kumbaram kartında biriken TL’ler anlaşmalı marketlerde ve üye işyerlerinde harcanabiliyor. Projede yer alan anlaşmalı market ve üye işyerleri kart üzerinde bulunan QR kodu okutularak veya mobil uygulama üzerinden öğrenilebiliyor. Selçuklu’nun 4 farklı noktasında hizmet veren projeyle ilgili değerlendirmede bulunan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Sıfır Atık projesine Selçuklu Belediyesi olarak desteklerimiz en üst seviyede sürüyor. Sıfır atık çalışmaları ile bu faaliyetleri farklı bir boyuta taşıdık. Bu çerçevede ‘Atıklar geri dönüşümle değerleniyor’ sloganıyla faaliyetine başladığımız projemizle hemşerilerimiz ayrı ayrı toplayıp getirdiği kağıt-karton, plastik, cam veya metal gibi geri dönüşebilen atıkları atık kumbara noktalarından anlaşmalı işyeri ve marketlerde nakite çevirerek aile ekonomilerine katkı sağlayacak ve bu sayede kazanan çevre bilinci ve çevremiz olacak. Ben bu projemizin de örneklik teşkil edeceğine inanıyorum ve tüm hemşerilerimizi çevre gönüllüsü olmaya da davet ediyorum” açıklamasını yaptı.

BAKMADAN GEÇME!