Eurostat heyeti TÜİK'i ziyaret edecek

Güncelleme Tarihi:

Eurostat heyeti TÜİKi ziyaret edecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2011 11:12

Avrupa Birliği İstatistik Ofisi Eurostat, Türk İstatistik Sistemini ve Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) koordinasyon rolünü değerlendirmek üzere, 24-27 Mayıs tarihleri arsında TÜİK'te “Emsal Tarama” yapacak.

TÜİK'ten alınan bilgiye göre, Avrupa istatistiklerinin etik ilkeleri temelinde yürütülecek emsal tarama faaliyeti, 2006-2008 yıllarında tüm AB üyesi ülkelerde gerçekleştirildi. Tarama, 2009-2011 yılları arasında da aday ülkeler ve potansiyel aday ülkelerde yapılacak.

TÜİK'in Avrupa İstatistikleri Uygulama Esaslarına uyum düzeyinin ölçüleceği bu uygulama iki aşamada gerçekleştiriliyor. İlk aşamada “Öz değerlendirme soru kağıdı” ilgili ülkenin istatistik ofisi tarafından doldurularak Eurostat'a gönderiliyor. İkinci aşama ise Eurostat tarafından onaylanan iki bağımsız uzman ve bir Eurostat temsilcisinden oluşan ekibin inceleme ve izleme ziyaretinden oluşuyor.

Birinci aşamayı tamamlayan TÜİK, ikinci aşamada Eurostat heyetini ağırlayacak. Söz konusu ziyarette TÜİK'in yanı sıra kurumun temel paydaşları olan kamu kurum ve kuruluşları, meslek kuruluşları, üniversiteler, bilimsel kuruluşlar, araştırma kuruluşları, Türkiye'deki uluslararası örgüt temsilcilikleri ve medya ile de görüşülecek.

TÜİK'in diğer kuruluşlar ve paydaşlarıyla işbirliği faaliyetlerinin, Türk İstatistik Sistemi içindeki koordinasyon rolünün ve etkinliğinin değerlendirileceği, istatistik kullanıcıları ve medya tarafından kurumun nasıl algılandığının araştırılacağı bu görüşmelerde katılımcılara sorular sorulacak ve değerlendirmelerde bulunmaları istenecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!