Esnafın önüne ‘bismillah’ ve ‘şükür’le çıktı, vergi ve prim borcuna CHP desteği göründü

Güncelleme Tarihi:

Esnafın önüne ‘bismillah’ ve ‘şükür’le çıktı, vergi ve prim borcuna CHP desteği göründü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2010 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, TESK genel kurulunda “Bizim esnafımız ‘Bismillah’ diyerek dükkanını açar, akşam ‘şükür’ ile dükkanını kapatılır” diyerek Ahilik anlayışına vurgu yaparken, esnafın vergi ve prim borcu ile ilgili yapılandırmanın en geç kasımda sonuçlanacağını açıkladı. CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, esnaf ve sanatkarlar lehine tüm düzenlemeleri destekleme sözü verdi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), 18’inci genel kurulunda Başbakan Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ağırlarken, esnaf iktidardan sonra  muhalefetten de destek sözü aldı. Erdoğan, Ahilik kültürüne vurgu yaparak, “Bismillah” diyerek dükkanını açan, akşam “şükür” ile kapatan esnafa, borç kolaylığına ilişkin sözünü en geç kasımda tutmuş olacağını açıkladı. Kılıçdaroğlu da, esnaf ve sanatkar için yapılacak düzenlemelerde iktidara destek sözünü verdi.
Gönlü zengin ve kanaatkar
G-20 zirvesinde yaptığı konuşmaları hatırlatan Erdoğan, yıllık kârları Afrika’daki birçok devleti geride bırakan şirketlere, CEO’lara karşılık dünya nüfusunun 5’te 1’inin günlük 1 doların altında bir gelirle yaşamını idame ettirmeye çalıştığını vurguladı. “İşte biz bu tabloya, bu çarpıklığa itiraz ettik” diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Çünkü bizim millet olarak, ahilik teşkilatından, esnaf ve sanatkarımızından öğrendiğimiz eşsiz bir kavram var, kanaat. Sabah dükkanına gelen müşterisine, ‘Ben siftahımı yaptım, yandaki komşum henüz siftah etmedi, lütfen alacağınızı ondan alın’ diyecek kadar gönlü zengin ve kanaatkar bir esnafımız vardır.”
En geç kasımda sonuçlanacak
Bu arada esnafa, borçlarıyla ilgili verdiği söze de değinen Erdoğan, bu konuda şu bilgileri verdi: “TESK’in iftar yemeğinde esnafımıza, bir söz vermiştim. Borçlarla ilgili bir çalışma yapacağımızı ifade etmiştim. Şu anda arkadaşlarım, Başbakan Yardımcım Sayın Babacan nezaretinde çalışmaları başlattılar, devam ediyor. Öyle zannediyorum ki, bu yapılandırma çalışmaları, ekim, bilemediniz kasım ayında inşallah nihayete erecek, esnaf ve sanatkarların kamuya olan vergi, sigorta ve BAĞ-KUR borçlarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili bir çerçeve oluşturmuş olacağız.”
Kılıçdaroğlu söz verdi
Kılıçdaroğlu, esnafın toplumun çimentosu olduğunu, barış içinde yaşamanın en önemli unsuru olduğunu belirterek “O nedenle size söyledim, CHP’nin Genel Başkanı olarak Sayın Başbakan, Hükümet veya herhangi bir Bakana, esnaf lehine gelebilecek bütün düzenlemelere destek vereceğimizi bir daha buradan ifade ediyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Seçim ekonomisine tevessül etmeyeceğiz

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, “Bu genel seçimlerde de disiplinden asla taviz vermeyeceğiz. Seçim ekonomisine tevessül etmeyeceğiz” derken, şöyle konuştu: “Bol keseden dağıtarak, popülizm yaparak, olmayacak hedefler göstererek, yapılmayacak işleri söyleyerek, milleti kandırma dönemi artık tarihe karıştı. Ne aldatan olacağız, ne aldanan olacağız. Önümüzdeki genel seçim sürecini bu hassasiyetle yürüteceğiz. Yaptıklarımızı anlatacak ama yaptıklarımızdan daha çok planlarımızı, projelerimizi, hedeflerimizi başladığımız noktadan devam ettirerek, sürdüreceğiz.”

Başbakan’ın sözlerini Kılıçdaroğlu düzeltti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın sözlerine ilişkin düzeltmeler yaptı. TESK’i ilk ziyaret eden Başbakan’ın Erdoğan olmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, Süleyman Demirel ile Tansu Çiller’in de başbakanlıkları sırasında ziyaretlerde bulunduğunu hatırlattı. Erdoğan’ın “Karşılıksız para basımı bizim dönemimizde bitti” sözlerine karşılık olarak da, şöyle konuştu: “Karşılıksız para basılmasını engelleyen siyasi iktidar, Ecevit’in başbakanlık yaptığı hükümetti. Bir şeyi doğru yapmamız, doğru söylememiz lazım. Ama o doğruyu söylerken, geçmişte ne olduysa hepsini kendi hanemize yazarsak, doğru olmaz. Birisi gelir onu da söyler.”
 
Kılıçdaroğlu’nun su ücreti eleştirisine Bakan Ergün hak verdi

Haberin Devamı

SANAYİ ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Su ücretlerinde konut-işyeri ayrımı”na ilişkin eleştirileri üzerine, “Yarından itibaren belediyelerle birlikte bir çalışma yapalım. İzmir ve Antalya belediyelerine de talimat verilerek ‘su ücretleri şuraya çekilsin’ denilebilir. ‘Esnafın su ücreti, konutla aynı olsun’ diye söylenebilir. Ben, ışığı gördüm” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!