Eskişehir'de üretilecek

Güncelleme Tarihi:

Eskişehirde üretilecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2013 16:25

Dünyanın önde gelen kakao ve çikolata üreticilerinden Barry Callebaut, Türkiye'deki ilk çikolata üretim tesisinin açılışı gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Barry Callebaut CEO'su Steinemann, "Türkiye'deki bu yeni yatırımımız, hızla büyüyen çikolata pazarlarındaki genişleme stratejimize yönelik atılmış önemli adımlardan biridir"dedi.

Haberin Devamı

Dünyanın önde gelen kakao ve çikolata üreticilerinden Barry Callebaut, Türkiye'deki ilk çikolata üretim tesisinin açılışını Eskişehir'de gerçekleştirdi.

Barry Callebaut Yönetim Kurulu Başkanı Andreas Jacobs, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye'deki yatırımlarının kendileri için önemli olduğunu belirterek, açılış için Eskişehir'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Barry Callebaut Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Juergen Steinemann da Türkiye'deki ilk, Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EEMEA) bölgesindeki ikinci çikolata fabrikalarını açtıklarını bildirdi.

"Türkiye'deki bu yeni yatırımımız, hızla büyüyen çikolata pazarlarındaki genişleme stratejimize yönelik atılmış önemli adımlardan biridir" diyen Steinemann, "Eskişehir üretim tesisimizin, hızla büyümekte olan Türkiye ve komşu pazarlardaki, ileriye yönelik hedeflerimiz açısından daha güçlü bir konuma gelmemizde yardımcı olacağını düşünüyoruz" dedi.

Barry Callebaut EEMEA Başkanı Filip De Reymaeker ise Türkiye'nin dünyada en hızlı büyüyen çikolata pazarlarları arasında beşinci sırada bulunduğuna değindi.

Çikolata ve kakao sektöründe yüksek kaliteli çikolata üretimi, teknik hizmetler ve yeniliklere olan talebin hızla arttığını ifade eden De Reymaeker, "Bu pazarın, bizim için önemli bir büyüme potansiyeli oluşturduğu düşüncesindeyiz. Eskişehir'in merkezi konumunun, hammadde kaynaklarına çok daha yakın olması ve fabrikamızın, hizmet vermeyi arzuladığımız müşterilerimize 400 kilometrelik bir alan içerisinde bulunması nedeniyle büyük avantaj sağlayacağı inancındayız" diye konuştu.

Barry Callebaut Satış ve Türkiye Direktörü Serdar Tülek de Türkiye'nin Orta Anadolu bölgesinde yer alan Eskişehir'in, mevcut ve potansiyel yeni çikolata pazarı müşterilerine yakın bir konumda bulunduğunu belirtti.

Eskişehir üretim tesisinin Barry Callebaut'un hızla büyüyen Türkiye çikolata pazarına girişi ve şirketin EEMEA bölgesinde yeni olanaklar yaratması için yerel üs görevi üstleneceğini vurgulayan Tülek, "Eskişehir'de açılan son teknoloji harikası tesislerde, ilk aşamada yılda 14 bin ton çikolata üretilecek. Bu üretim tesisine 35 milyon lira yatırım yapıldı" dedi.

Konuşmaların ardından Jacobs, Steinemann, De Reymaeker, Tülek ile beraberindeki sviçre'nin Ankara Büyükelçisi Walter Haffner, Belçika'nın Ankara Büyükelçisi Marc Trenteseau, Gana'nın Ankara Büyükelçiliği yetkilisi Daniel Agyapong, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, fabrikanın açılışını yaptı. Açılışta, hazırlanan kalıba sıvı çikolata dökülerek şirketin logosu oluşturuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!