Eski Tatilya arazisine 220 milyon Euro yatıracak, 4 bin kişiye iş sağlayacak

Güncelleme Tarihi:

Eski Tatilya arazisine 220 milyon Euro yatıracak, 4 bin kişiye iş sağlayacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2010 00:00

Ece Türkiye’nin 8’inci projesi Marmara Park Alışveriş Merkezi, 220 milyon Euro yatırımla ‘Galaksi’ temasıyla hayata geçecek. Eskiden Tatilya’nın bulunduğu arazide ocak ayında inşaatı başlayacak Marmara Park, 4 bin kişiye de istihdam yaratacak.

TÜRKİYE’de 10. yılını kutlayan Alman Ece Grubu’na bağlı Ece Türkiye, Türkiye’deki 8’nci projesi Marmara Park Alışveriş Merkezi’ni 220 milyon Euro yatırımla hayata geçirecek. ‘Galaksi’ temasıyla Beylikdüzü Esenyurt Bölgesi’nde eski Tatilya’nın bulunduğu araziye yapılacak Marmara Park Alışveriş Merkezini’nin inşaatı ocak ayında başlayacak. Ece Türkiye Genel Müdürü Andreas Hohlmann, 220 milyon Euro’luk yatırımla en büyük alışveriş merkezlerinden birini planladıklarını belirterek, Marmara Park Alışveriş Merkezi ile 4 bin kişilik bir istihdam yaratma hedeflerinin bulunduğunu söyledi.

Andreas Hohlmann, Ece’nin önümüzdeki yıllarda da Türkiye’de olacağını ve Türkiye’deki perakende sektörünün gücüne inandıkları söyledi. Hohlmann “Yurt dışından yeni markaları da Türkiye’ye getirmek gibi hedefimiz var ve bunu yapıyoruz. Perakendecileri Türkiye’ye getirdiğimiz gibi yurt dışında da Türk perakendeciler için bir yol açıyoruz. Ece olarak bir köprü vazifesi görüyoruz” diye konuştu. Yatırımlar için Türkiye’nin hala ciddi potansiyeli bulunduğuna işaret eden Hohlmann, “2015 yılı itibariyle Türkiye’de 20’den fazla AVM yönetmek gibi bir hedefimiz bulunuyor. Yatırımların da 200 milyon Euro ve üstünde olmasını planlıyoruz” dedi.

Gelir 12 katına çıkıyor

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Turgay Tanes de Ece Türkiye ile çok önemli bir projeye imza attıklarını ifade ederek, “Beylikdüzü’nde artan nüfusun ihtiyacını karşılayacak ve bütün İstanbul’un uğrak noktası olacak bir projenin parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi. Yıkılan Tatilya binasının yılda 500 bin dolar kira geliri getirdiğini ifade eden Tanes, ‘Hem Tatilya’nın olduğu bölümü, hem ilave arsalarımızı birbirine birleştirip 2 yabancı ortakla, Metro Real grupla bir anlaşma yaptık ve inşaat bitti. Şimdi Marmara Park yapılıyor. İkisinin toplamından gelecek kira minimum 6 milyon dolar. 500 bin dolar olan portföyümüzdeki bir getiriyi 12 kat artırarak 6 milyon dolara çıkarıyoruz. O da minimum cirolar hariç” diye konuştu.

Almanya 30 yıllık gelişmeyi Türkiye’de 10 yılda bekliyoruz

ECE Türkiye Genel Müdürü Andreas Hohlmann, 82 milyon nüfusu ve ortalama yaşı 46 olan Almanya’nın her sene nüfusu 500 bin azalırken, ortalama yaşı 28 olan 72 milyonluk Türkiye’nin nüfusunun ise her sene 500 bin kişi arttığına dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Geleceğin nerede olacağına ilişkin rahatlıkla tahminde bulunabiliriz. Türkiye sadece Ece için değil bir sürü şirket için çok önemli bir ülke olma konumunu koruyor. Almanya’da 30 yıldaki gelişmeyi Türkiye’de 10 sene içinde bekliyoruz.”

2012 sonunda açılacak

GALAKSİ temalı Marmara Park Alışveriş Merkezi’nde yaklaşık 100 bin metrekarelik brüt kiralanabilir alan ve ortalama 4 bin araçlık otopark ile 250’den fazla mağaza, dev bir hipermarket, bir yapı market, elektronik mağazası, sinema, eğlence parkı ve hazır giyim mağazaları bulunacak. 2012’nin sonbaharında açılışının gerçekleştirilmesi planlanan Marmara Park Alışveriş ve Eğlence Merkezi’nde “Lunaryum”, “Solaryum” ve ‘Galaksi Köprüsü” olarak adlandırılan çeşitli bölümler bulunacak. Eğlence alanları, Galaksi temalı Eğlence Merkezi, Uzay Parkı ve Uzay Müzesini de içinde barındırıyor. Marmara Park, özellikle çocuklar için güneş ve ay sisteminin gizemlerini, galaksilerin mucizelerini ve uzayın sonsuzluğunu eğlenerek öğrenecekleri bir merkez işlevi görecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!