Eski Mısır'ın kulak mumu Türkiye'de

Güncelleme Tarihi:

Eski Mısırın kulak mumu Türkiyede
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2010 00:00

Isınan havayla kulaktaki buşonları vakum etkisiyle, kulak içine herhangi bir cisim sokmadan dışarı çıkmasını sağlayan ve kökeni Eski Mısır'a kadar uzanan kulak mumları Türkiye'de de 19 liradan satışa sunuldu.

Haberin Devamı

Kulak temizleme mumunun Türkiye Distribütörü Armoni Medikal'in Ürün Yöneticisi Meral Güven, Kul-Tem kulak temizleme mumlarının Türkiye'ye gelmesinden itibaren yedi hafta içerisinde 6 bin 200 adet satıldığını belirterek, “Yılda 50 bin üzerinde satış hedeflemekteyiz” dedi.

Selülozdan imal edilen mumların üzerindeki delik sayesinde aspiratör şeklinde çalışarak kulak içinde vakum oluşturun ürünle ilgili AA Muhabirinin sorularını yanıtlayan Güven, kulak temizleme mumlarının geçmişinin Eski Mısır, Roma, Yunan dönemlerine kadar dayandığını dile getirerek, Kuzey Amerika yerlilerinin günümüze taşıdığı bu metoda Türk tüketicilerinin de ilgi duyduğunu anlattı.

Güven, 8–10 dakika boyunca yanan mumun yaydığı ısının kulak çevresine ve derinliklerine işleyerek kulak ve çevresindeki kan akışını hızlandırdığını, kulak derinliklerinde yayılmış ve kurumuş kirlerin bu ısı sayesinde yumuşayarak yerlerinden ayrıldığını ve mum üzerindeki bacanın oluşturduğu vakum etkisinin tüm kirleri mumun içine topladığını kaydetti.

Haberin Devamı

Güven, kulağı temizlemek için sokulacak herhangi bir yabancı cismin kulak salgısını zara doğru itebileceği gibi kulak zarına da zarar verebildiğinin bilindiğini, kulak mumlarıyla yapılan temizleme işleminde kulağın içine herhangi bir madde sokulmadığını, sadece ısınan hava ile kulak içerisinde biriken buşonların dışarıya çıkmasının sağlandığını kaydetti.

Kul-Tem'in çok yeni bir ürün olduğunu ve satışlarına geçen yılın aralık ayında başladıklarını hatırlatan Güven, ürünün kutusunu internet üzerinden ve çağrı merkezi ile 19 liraya satışa sunduklarını bildirdi.

Güven, kulak temizleme mumuna talebin ağırlıklı olarak Ankara, Bursa, Konya, Samsun ve Kocaeli'den geldiğini belirterek, ecza ve ıtriyat depoları vasıtasıyla eczanelere satışlarının da başladığını vurguladı.

Macaristan'da üretilen kulak temizleme mumlarının, Türkiye'ye gelmesinden itibaren 7 hafta içerisinde 6 bin 200 adet satıldığına dikkati çeken Güven, şunları kaydetti:

“Bunun 3 bin adedi sadece Aralık ayı satışlarımızdır. Ayrıca yaz aylarında satışlarımızın daha da yükseleceği beklentisindeyiz. Aylık satış hedefleri dahilinde, yıllık 50 bin üzerinde bir satış hedeflemekteyiz. Kul-Tem, Türkiye'de şimdilik rakipsiz. Ancak Kul-Tem'in yeni bir pazar açacağına ve ekonomik sıkıntıların devam ettiği bir dönemde az da olsa nefes aldıracağına inanıyoruz. Pazarda yeni firmaların ve çeşitlerin çıkacağını düşüyoruz.

Haberin Devamı

Genel sağlık ürünü olarak Kul-Tem'in 4 ile 80 yaş arasında kullanıcı profiline sahip olduğunu düşünürsek, ülkemizde kulak sorunlarının yaygın olduğu kanısındayız. Özellikle kulaklarında zar ile ilgili veya işitme kaybı gibi ciddi problem olan, cihaz ve ameliyat geçirmiş kişilerin doktorlarına danışmadan ürünümüzü kullanmasını tavsiye etmiyoruz.”

AROMALI VE KOKULU KULAK TEMİZLEME MUMLARI

Meral Güven, Kul-Tem'i şimdilik tek çeşitle piyasaya sunduklarını ancak gördükleri ilgi dolayısıyla, yakında aromalı ve kokulu kulak temizleme mumlarının ithalatına da geçeceklerini bildirdi.

Ayrıca bu mumların farklı metotlarıyla ilgili yeni bir ürün yelpazesinin de çok kısa bir süre içerisinde piyasada olacağını dile getiren Güven, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Kul-Tem'in piyasaya yayılması hızla devam etmektedir. Birçok eczanede ve internet sitesinde satılmakta olan Kul-Tem, seçkin güzellik merkezleri, cilt bakım merkezleri, kuaförler ve masaj salonları tarafından da müşterilerine sunuluyor. Özellikle erkek kuaförlerinde bu uygulamaya başlanmış olup, bunu güzellik merkezleri takip etmiştir. Kula temizleme mumlarını mutlaka biri tarafından uygulamasının yapılması gözönüne alınırsa, baş ve yüze yapılan masaj ile kulak temizliğinin yapılması çok daha verimli sonuç alınmaktadır. Bu uygulama Japonya'da kuaför ve güzellik merkezlerinde bu hizmet verildiği gibi özel kulak temizleme ve baş,yüz masaj salonları bulunmaktadır. Avrupa'da ise güzellik merkezlerinde 'thermo-auricular therapy' adı altında uygulanıyor. Türkiye'de de Kul-Tem ile uygulama yapan güzellik merkezi ve kuaförlerin sayısının artacağına inanmaktayız.”

Haberin Devamı

Aspiratör yöntemiyle vakumla çalışan, içi boş huni şeklinde olan mum, bir ucu kulağa yaslanarak dışardaki ucun yakılmasıyla kullanılıyor. Yanma esnasında oluşan ısı ile kulak içinde birikmiş buşon ve kirler vakum etkisiyle dışarı çıkıyor.

İşlemin üç yaşından küçük çocuklarda, kulak zarı delik veya kulak iltihabı olanlarda, yapay kulak zarı kullananlarda, parafin, selüloz ve muma alerjisi bulunan kişilerde kullanılmaması gerektiği bildirildi.

Ürünün, kulak ve sinüslerdeki basıncı azaltıp, kulak çınlamasını azaltmaya yardımcı olduğu da iddia ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!