Eskİ DIŞ Hatlar Terminali beklemede

Güncelleme Tarihi:

Eskİ DIŞ Hatlar Terminali beklemede
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2000 00:00

Haberin Devamı

ATATÜRK Havalimanı yeni Dış Hatlar Terminali'nin açılmasıyla kapanan ve iç hatlar terminali olarak hizmete gireceği söylenen eski terminalde turizm sezonu başlamasına rağmen hiçbir çalışma yapılmıyor.

Binanın sahibi olan DHMİ (Devlet Hava Meydanları İşletmesi) yetkilileri eski Dış Hatlar Terminali'nin İç Hatlar Terminali olarak hizmet vereceğini, ancak yeni terminale uyumlu hale getirilmesi gerektiğini söylediler. Ancak, 7 Ocak 2000'de hizmete giren yeni Dış Hatlar Terminali'nin yanındaki eski Dış Hatlar Terminali'nin İç Hatlar Terminali olarak düzenlenmesi için DHMİ tarafından 5 aydır hiçbir girişimde bulunulmadı. Eski Dış Hatlar Terminali'nde hizmet veren catering şirketi USAŞ, THY yemekhanesi, THY Muhaberesi, Türksan Duty Free depoları ve valilik makamı faaliyette olduğu için elektrik ve elektronik sistemler çalışır durumda tutuluyor. Ancak, elektrik tasarrufu yapılarak elektrik sisteminin 3'te 2'si kapatılıyor.

Eski Dış Hatlar Terminali'nin iç ve dış cephesinde tadilat yapılarak yeni Dış Hatlar Terminali'ne uyumlu hale getirilmesi gerekirken, bu konuda hiçbir faaliyet yapılmaması yaz sezonunda beklenen turist patlamasının karşılanamaması tehlikesinin sinyalleri veriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!