Esenboğa’ya pist ekleriz, Ankara 2060 yılına kadar kapasite sorunu yaşamaz

Güncelleme Tarihi:

Esenboğa’ya pist ekleriz, Ankara 2060 yılına kadar kapasite sorunu yaşamaz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2012 00:00

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Esenboğa Havalimanına bir pist daha yapacaklarını belirterek, “O zaman 2060’a kadar Ankara’da hava taşımacılığıyla ilgili bir kapasite sorunu yaşanmayacak” dedi.

Bakan Yıldırım, Mimar ve Mühendisler Grubu ile Ankara’daki kahvaltılı toplantıda, “Ekonomik krizle mücadelede ulaştırma yatırımlarının yeri”ni anlattı. Esenboğa Havalimanının göreve geldiklerinde “köy meydanı gibi” olduğunu belirten Yıldırım, şimdi ise Ankara’nın çok güzel bir havalimanına sahip olduğunu anlattı. Esenboğa Havalimanını modernize ederken ve yeniden yapılandırırken başlarına gelmedik iş kalmadığını ifade eden Yıldırım, “(Bu kadar büyük meydan niye yapıyorsunuz, kimlere hangi yandaşlarınızı zengin edeceksiniz) gibi demedik laf, söylenmedik söz kalmadı. Şu anda yetmiyor” dedi.

Marmaray’da işler yolunda

Asrın projesi olarak nitelendirilen Marmaray ile İstanbul’un zenginliğine yeni zenginlik katmış olacaklarını belirten Yıldırım, “Marmaray’da artık işler rayına girdi. 2013 sonunda İstanbulluları Marmaray’dan geçireceğiz” dedi. Yerli demiryolu sanayinin mutlaka geliştirilmesi gerektiğini, aksi halde kaynakların sürekli yabancılara verileceğini anlatan Yıldırım, Türkiye’nin artık ray, bağlantı elemanları, metro araçları gibi bir çok ürünü yapabildiğini kaydetti.

Boğaziçi Köprüsü bakımı 8-9 ay sürer

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Boğaziçi Köprüsü’nün 40. yılına gireceğini belirterek, bu nedenle yapılacak bakımın daha kapsamlı ve büyük olacağını vurguladı. Bakım sırasında trafikte biraz da olsa kısıtlama olacağını ifade eden Yıldırım, “Hiçbir zaman kapatılma düşünülmez. Bunun planlamasını arkadaşlar yapıyorlar. İstanbulluların en az şekilde etkileneceği bir çalışma planı ortaya konulacak. Endişeye mahal yok” dedi. Yıldırım, bakımın 8-9 ay sürebileceğini belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!