‘Eşek gibi’ çalışıyor, akaryakıt dağıtımında büyümeye yükleniyor

Güncelleme Tarihi:

‘Eşek gibi’ çalışıyor, akaryakıt dağıtımında büyümeye yükleniyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2009 00:00

LPG sektörünün en eski oyuncularından biri olan Demirören Grubu sektördeki birikimini ve marka gücünü akaryakıt sektöründe de kullanmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Milangaz Petrol markası ile akaryakıt dağıtım şirketi lisansı alan ve bazı LPG dolum tesislerinde Milangaz Benzin adıyla benzin satmaya başlayan grup, istasyonlar açarak büyüme planları yapıyor. Demirören Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, krizden etkilenmeden büyüme planlarını sürdürdüklerini söyledi.
Kendisinin ‘Pentagon’ adını verdiği ofisinde Ekonomist’in sorularını yanıtlayan Demirören, ‘işimin başındayım ve eşek gibi çalışıyorum” derken, yaptıkları çalışmaları şöyle anlattı: “Kriz bizi etkilemedi. Sadece birdenbire hammadde fiyatlarının çok düşmesi bizi biraz zarara soktu. Prensip olarak kredi borcumuzun ciromuzun yüzde 5’ini geçmemesini benimsedik. Geçen yıl 1 milyar 300 milyon dolar civarında bir ciro yaptık. Bu yıl kesinleşmemiş olsa da geçen yılki cironun 60 milyon dolar civarında gerisinde kalırız. Önümüzdeki dönemde bunu telafi ederiz. Kriz nedeniyle planlarımızda değişiklik yapmadık, yeni yatırımlarımızı şartlar oluştukça geçekleştiriyoruz. Rakiplerimiz ‘bu adam ne yapıyor’ diye düşünüyordur. İşimin başında eşek gibi çalışıyorum. Şu anda sadece gaz sektöründeki faaliyetlerimizden 60 bin kişi ekmek yiyor. Bunu bilmek o kadar güzel ki.”
Hedef ilk 3’e girmek
Demirören, Milangaz Petrol markasıyla girecekleri akaryakıt dağıtım sektörüne ilişkin planlarını şöyle anlattı: “Lisansımızı aldık, ortalığın biraz daha durulmasını bekliyoruz. Bu yıl planladığımız atılımı biraz erteledik ama ilk üçün içinde olmayı hedefliyoruz. Kriz nedeniyle yavaştan alıyoruz. Bazı istasyonlarımızda Milangaz Benzin adıyla satış yapıyoruz şu anda. Yeni istasyonlar açacağız, bayi transferi ve satın almalarla büyüyeceğiz. Öncelikle Türkiye’de noktada bulunan arazilerimizden birinde depolama tesisi kuracağız. Arazi problemimiz yok, elimizde 3-4 milyon metrekare arazi var. Samsun, Dörtyol, Yarımca’da limanlarımız var. Bir yeni liman daha doğrusu yükleme boşaltma için bir platform yaptık sektörden üç ortakla. Depolama tesisimizi bunlardan birine yakın bir yerde yapacağız.”

Haberin Devamı

Demirören: Sadece tüpçü değiliz

Haberin Devamı

PEK çok farklı sektörde çalıştıklarına dikkat çeken Erdoğan Demirören, şunları söyledi: “Örneğin Diyarbakır Lice’de dört tane mermer ocağımız var. Hepsi kapalı gişe çalışıyor, Çin’e ihracat yapıyoruz. İnşaat sektöründe Lydia İnşaat ile ortak yürüttüğümüz projelerimiz var. Bu yıl 400 tane Milangaz şubesi açtık, 700 kişi işe aldık. Sanayi tesisleri için kimyasal analizler yapan, damadımın başında olduğu bir şirket kurduk, Almanlarla ortaklık yaptık. Ayrıca arıtma tesisleri ve çöp atık tesisleri de kurmak üzere bazı adımlar attık. Bunlar geleceğin sektörleri, bütün bu fırsatları değerlendiriyoruz. Ben sadece tüpçü değilim. Tüp işi de yapıyoruz ama bizim çok farklı sektörlerde işlerimiz var. Bizde 28 kuruluş var. 26 ilde yürüyen işlerimiz bulunuyor.”

Haberin Devamı

Virgin Megastore ekimde açılacak

DEMİRÖREN Grubu’nun devam eden projelerinden biri de Taksim İstiklal Caddesinde İngiliz Virgin Grubu ile birlikte sürdürdüğü Virgin Megastore. Erdoğan Demirören, bu konuda şu bilgileri verdi: “İlk üç katı teknoloji market olacak. Projede yapılan bazı değişikliklerden dolayı inşaat süresi uzadı. Biz o projeyi hiç kredi kullanmadan tamamen kendimiz gerçekleştiriyoruz. Ekimde tamamlanacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!