Eşeği sağlam kazığa bağladık Porsche’ye binme, az içki iç

Güncelleme Tarihi:

Eşeği sağlam kazığa bağladık Porsche’ye binme, az içki iç
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2011 00:46

Başbakan Tayyip Erdoğan, ÖTV zammını konuşurken milletvekillerinin maaşlarının gündeme getirilmesini ‘terbiyesizlik’ olarak nitelendirirken, “İşi sıkı tutmazsan Yunanistan’a döneriz. Biz eşeği sağlam kazığa bağlamak zorundayız” dedi. Erdoğan, zam eleştirilerine ise “Sigara içmezsin, alkolü daha az tüketirsin olur biter. Kalkıp da Porsche kullanacağına Fiat’a bin” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Kızılcahamam’da düzenlenen “18. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı”nın açılışında yaptığı konuşmada, motorlu taşıtlar, içki, alkol ve cep telefonundaki özel tüketim vergisindeki (ÖTV) artışına yönelik eleştirilere de yanıt verdi. “Cari açık sorunu olan bir ülkede, dikkat etmezsek, işi sıkı tutmazsan Yunanistan’a döneriz. Biz eşeği sağlam kazığa bağlamak zorundayız” diyen Erdoğan, zamlar konuşulurken miletvekili maaşlarının gündeme getirilmesine de kızdı. Bu konuda medyayı eleştiren Erdoğan, yöneltilen eleştirilere “Kardeşim sigarayı içmezsin, olur biter. Alkolü daha az tüketirsin olur biter. Kalkıp da Porsche kullanacağına Fiat’a bin. Biraz daha düşür harcamayı” yanıtını verdi. Erdoğah, vatandaşa yönelik olarak yapılan zamların enflasyon oranlarının altında olduğunu savunarak, “Sizi enflasyona ezdirmeyeceğiz” diye seslendi. Bazı ürünlere zam yapılmasının ardından, medyada vekil maaşları zammının gündeme getirildiğini hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

Yahu bu terbiyesizlik

Biz bu ara bazı ürünlere zam yaptık. Alkol, tütün, lüks araçlar vesaire. Hemen başladılar. Milletvekilleri kendi maaşlarına baksın. Kim yapıyor bu işi? Beline diline dursun. Milletvekilleri 9 yıllık sürecimizde biz milletvekillerine zam yapmadık. Hani o geçmiş dönemlerde olur ya. Sadece en düşük memur ne alıyorsa zam noktasında milletvekilleri onu aldı. Oyunlar vesaire o tür şeyler yapmadık. Her milletvekilinin altında  araba diyor. Onlara araba veriyormuşuz.
Ondan sonra dağıttılar. Benzinleri uçak paraları bilmem neleri yahu bu terbiyesizliktir. Biz iktidara geldik milletvekillerinin tüm lojmanlarını sattık. Bu nasıl terbiyesizlik.

Porsche yerine Fiat’a bin

Böyle milleti tahrik etmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Milletvekilleri zannediyorlar el bebek gül bebek çalışıyor. Bu bir aşk meselesi dertli olmak gerekiyor. Hele hele Anadolu milletvekilleri bütün Anadolu’dan gelen misafirleri Ankara’da ağırlamak durumunda.
Ağırlamadığı zaman o spiker gibi bak milletvekili oldu bizi bile kabul etmiyor ağırlamıyor. Hemen bunu söylerler. Ama onlar tabi haberi varsa bile bunu duymaz. Ayıptır ya ayıp. Milletin temsilcisini milleti ile nasıl ayırıyor.
Sigarayı içmezsin olur biter. Alkolü biraz daha az tüketirsin olur biter. Kalkıp da Porsche kullanacağına gel Fiat kullan ne olacak Volkswagen kullan ne olacak. Ülkenin cari açık sorunu var. Rahmetli Özal’ın kemer sıkma dediği olay işi sıkı tutmazsak Yunanistan’ın durumuna mı düşelim. Biz eşeği sağlam kazığa bağlayalım.

Haberin Devamı

Türkiye’nin kamu borç oranı Euro Bölgesi’nin yarısı kadar

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, “Milletimizle el ele, bundan çok daha fazlasını başaracak gücümüz de, enerjimiz de, potansiyelimiz de var” derken, sözlerine şöyle devam etti: “Demokrasi ile kalkınma birbirinden ayrılamaz. Hep beraber hazırlayacağımız modern ve sivil bir anayasayla sadece istikrarı değil, Türkiye’nin diğer bütün kazanımlarını da kalıcı hale getirme imkanı bulacağız. Ekonomik kalkınmanın devamı, refah düzeyimizin artması ve sosyal barış için bunu gerekli görüyoruz. Uyguladığımız politikalarla kamu borcunu riskli seviyelerden makul seviyelere düşürdük. 2010 yılı sonu itibariyle Türkiye’nin kamu borç oranının yüzde 42.2 iken, Avrupa ülkesinde bu oranın yüzde 85.1, Avrupa Birliği genelinde ise bu oranın yüzde 80. Türkiye’nin kamu borç oranının, Euro bölgesinin yarısı kadar. Bu yıl bu oranın yüzde 40’ın altına inmesini bekliyoruz.

Haberin Devamı

Demir fiyatlarını artıranları uyardı

İNŞAAT sektöründe kullanılan demir fiyatlarına da değinen Başbakan Tayyip Erdoğan, “gereğini yaparız” mesajı verdi. Erdoğan, şöyle konuştu: “Şu anda inşaat sektöründe buna benzer bazı şeyler var. Bugüne kadar bakanım söyledi, şimdi de ben söylüyorum. Eğer bu böyle devam ederse bilesiniz ki karşınızda bizi bulacaksınız. Çünkü bizim için inşaat sektörü önemlidir, inşaat sektöründe kalkıp da piyasaları bu şekilde etkileme yoluna gitmek haddinize değildir, gereğini yaparız.”

Bizdeki bankanın değeri sahibinin 5 katına çıktı

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Türk bankacılık sektörünün ulaştığı başarılı noktaya şu örneği verdi: “Şu anda krizde olan Avrupalı bir olan bir banka, bizdeki bir bankayı daha önce satın almıştı. O bankanın kendi, aslı, şu anda bizdeki bankanın neredeyse beşte biri durumunda bir değer ifade ediyor. Bizdeki, onunun 5 katı. Bakın nereden nereye. Neyi gösteriyor? Türkiye nerede, onlar nerede. Kredi notları düşürülürken bizim bankalarımızdan övgüyle bahsediliyor. Yine Avrupa bankalarının sermaye yeterlilik oranı, yasal sınır olan yüzde 5 oranının altına düşmüş durumda.”

Haberin Devamı

Piyasaları provoke etmek isteyenin karşısında oluruz

TÜRKİYE’ dünyada en sağlam makro ekonomik temellere sahip ülkelerden birisi olduğunu ifade eden Tayyip Erdoğan, şunları dile getirdi:
Dünya ekonomisinde kırılganlıklar ve belirsizlik ortamı, en azından bir süre daha devam edecek gibi görünüyor. Bu olumsuzlukların, küresel sisteme entegre olmuş ülkemiz piyasalarına kısa vadeli yansımalarının olması doğaldır, olabilir. Ama sakın bunlardan endişe etmeyin, biz güçlüyüz, çünkü yere sağlam basıyoruz.
Ülke dışında yaşananların orta ve uzun vadede Türkiye ekonomisine kalıcı, olumsuz bir etkisi olmayacaktır. Ekonomimiz sağlam temeller üzerindedir. Tüm kurumlarımızla gerekli tedbirleri alacak güçte ve kararlılıktayız, ama piyasaları provoke etmek isteyenler olursa onlar da bilsinler ki karşılarında biz olacağız.
Ne gerekirse onu yaparız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!