Erzurum’un ‘beyaz felaket’i artık ‘beyaz altın’a döndü

Güncelleme Tarihi:

Erzurum’un ‘beyaz felaket’i artık ‘beyaz altın’a döndü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2005 00:00

Kayak sezonunun açılışı nedeniyle Yeşilköy’deki Polat Renaissance İstanbul Hotel’de düzenlenen tanıtım resepsiyonuna katılan Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, eskiden ‘beyaz felaket’ olarak anılan karın artık kendileri ve bölge için ‘beyaz altın’ anlamına geldiğini belirtti. İşadamlarından bölgeye yatırım yapmalarını isteyen Vali Güvenç, 2011 Kış Üniversite Oyunları’na aday olduklarını söyledi.

İstanbul Valisi Muammer Güler, Erzurum Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurumlu sanatçılar İbrahim Erkal ve Arif Sağ’ın yanısıra işadamları ve gazetecilerin katıldığı resepsiyonun açılışını, Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Polat yaptı.

OLİMPİYATLARI GETİRELİM:

Erzurum’un, Doğu Anadolu’nun merkezi olduğunu vurgulayan Vali Celalettin Güvenç, ‘Eskiden felaket olan kar, artık beyaz altın olacak. Bunu dünyaya ve Türkiye’ye tanıtmak için buradayız. Palandöken ve Erzurum yok sayılabilecek bir zenginlik değildir. Palandöken’i dünyaya tanıtmak için iş adamlarından, gazetecilerden yardım istiyoruz’ dedi.

HER YER KALKINMALI:

Doğan Grubu’nu temsilen katılan Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, şunları söyledi: ‘Biz Türkiye’nin her yerinin aynı derecede kalkınmasını istiyoruz. Sonbaharda Aydın Bey’le, Doğan Grubu Vakfı’nın Erzurum’da yaptırdığı okulu açtık, bir kız öğrenci yurdu için de çalışmalar başlattık. Palandöken’i de gezdik. Palandöken, Erzurum’un görüntüsünü ve ekonomik gelişmişliğini arttıracak bir proje. Turistlere yılın 4-5 ayı full hizmet veren bir yer haline geldi.’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!