Eroğlu KTHY'nin durumdan endişeli

Güncelleme Tarihi:

Eroğlu KTHYnin durumdan endişeli
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2010 12:54

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, geçen hafta cuma günü yoğun programının arasında fırsat bulup Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile de görüşmüştü. Konu, Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın durumu idi.

Haberin Devamı

Eroğlu, basınla sohbetinde de konuya değinerek, KTHY’nın tarifeli sefer yapan bir şirket olmaktan çıkıp, “sadece charter seferi yapabilecek” bir şirkete dönüşmesinden endişeliydi.

Uluslar arası havacılık kurallarına göre bir havayolu şirketi ancak belli oranda uçağı olduğu takdirde tarifeli sefer yapabiliyor. Eğer KTHY’nın bir uçağına dahi el konulsa, tarifeli sefer yapma hakkını kaybediyor.

Zeynep GÜRCANLI
hurriyet.com.tr

Eroğlu, sorunun çözümü için “KKTC’deki tüm sendikalar elini taşın altına koysun, sendikalı devlet görevlilerinin maaşlarından üç ay boyunca belli yüzdelerle kesinti yapılsın” önerisinin geldiğini, KKTC hükümetinin de bu öneri üzerinde çalıştığını anlattı. Ancak pekçok sendikanın ya kesintiye tümden karşı çıkması, ya da hükümetin beklediği kesintiden çok aşağıda bir orana razı olması nedeniyle, bu önerinin yaşama geçirilmesinin pek mümkün görülmediğini söyledi.

Haberin Devamı

Eroğlu, KTHY’nın kurtarılabilmesi için THY’ye de başvurduklarını, ancak THY’nin halka açık bir şirket olduğundan, çok fazla bir yardımda bulunamadığını belirtti, sadece uzman göndermekle yetindiği söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!