Ermeni tasarısına en güzel cevap Koç’la ortaklığımız

Güncelleme Tarihi:

Ermeni tasarısına en güzel cevap Koç’la ortaklığımız
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2006 00:00

Fransa’nın iki dev otomotiv üreticisi Peugeot ve Citroen’in ortaklığında oluşturulan PSA Grubu’nun Başkanı J. Martin Folz, "Türkiye ile ilişkilerimizin iyi olduğu biliniyor. Zaten son dönemde Türkiye’de Minicargo projesi için Koç Grubu ile yaptığımız ortaklık da bunun en iyi cevabıdır. Biz Türkiye’de olmaktan dolayı gururluyuz" dedi.

Haberin Devamı

FRANSIZ PSA Grubu (Peugeot-Citroen) Başkanı J. Martin Folz, Türkiye’de işlerin iyiye gittiğini, gelişmelerin uzun dönemde de iyi göründüğünü söyledi. Türkiye ile Fransa arasında gerginliğe yol açan Ermeni Tasarısına ilişkin ise Folz, "Türkiye ile ilişkilerimizin iyi olduğu biliniyor. Zaten son dönemde Türkiye’de Minicargo projesi için Koç Grubu ile yaptığmız ortaklık da bunun en iyi cevabıdır. Biz Türkiye’de olmaktan dolayı gururluyuz" dedi.

MİNİCARGO’DA SABIRSIZLANIYORUZ: Folz, İtalya’daki Sevel fabrikasında Fiat ile PSA Grubu’nun ortaklaşa ürettiği yeni nesil hafif ticari araca ilişkin basın toplantısının ardından Türk gazetecilerin sorularını yanıtladı. Avrupa’da hafif ticari araç pazar payındaki büyümenin bundan sonra da devam edeceğini öngördüklerini kaydeden Folz, bu çerçevede Fiat ve Tofaş ile Bursa’da ortaklaşa üretilecek Minicargo projesine de büyük önem verdiklerini vurguladı. 2008 yılında piyasaya çıkacak Minicargo’ya ilişkin her şeyin yolunda gittiğini kaydeden Folz, "Fiat Başkanı Sergio Marchionne ile de bunu konuştuk. Minicargo’nun bizim için iyi bir yatırım olduğunu düşünüyoruz. Bu aracı görmek için de sabırsızlanıyoruz" dedi.

PAZAR PAYIMIZ ARTACAK: Türk ekonomisindeki gelişmeler ile Peugeot ve Citroen’in Türkiye’deki pazar paylarını da değerlendiren PSA Başkanı, Türkiye’nin iyiye gittiğini, gelişmelerin uzun dönemde de iyi göründüğünü söyledi. Türk ekonomisindeki büyümeye de işaret eden Folz, şöyle devam etti: "Bu durum, pazar payını otomatik olarak büyütecek. Kişi başına milli gelirdeki artış, satışları da arttıracak. Peugeot ve Citroen olarak burada yüzde 8 civarında bir pazar payımızın olduğunu görüyoruz. Şu an için bundan memnunuz ama tatmin olmuş da değiliz. Yeni ürünleri piyasaya soktukça, pazar payımız artacak öngörüsünde bulunuyoruz. Her ne kadar yerel merkezlerle aynı pozisyonda olmasak da, biz de ürettiğimiz araçlarla iyi durumdayız. Bayilerimiz ve servis hizmetlerimizin de bizim için artı olduğunu düşünüyoruz."

TÜRKİYE’YE KATKI SAĞLAYACAK: Fiat Başkanı Sergio Marchionne ise Bursa’da üretilecek Minicargo’nun 165 bin araçlık bir proje olduğunu ve Türkiye’nin ihracatına büyük bir katkı sağlayacağını vurguladı. Projenin gidişatından çok memnun olduklarına işaret eden Marchionne, Türkiye’nin AB’ye tam üyelik müzakereleri konusunda da "AB’ye girseniz de girmeseniz de bu proje size katkı sağlayacak. Ben ticari hedeflerle politik hedefleri birbirine karıştırmayın diye düşünüyorum" dedi.

1.1 milyar Euro’ya Ducato, Boxer ve Jumper’a yeni yüz

FIAT ile PSA Grubu, İtalya’da yer alan Sevel Fabrikası’nda 3 marka için ortak olarak ürettikleri hafif ticari araç modellerini 1.1 milyar Euro’luk yatırımla yeniledi. Peugeot Boxer, Citroen Jumper ve Fiat Ducato isimleriyle satılan araçların tanıtımı geçtiğimiz hafta Sevel Fabrikası’nda Fiat Başkanı Sergio Marchionne ile PSA Başkanı Jean Martin Folz’un katılımıyla yapıldı. Marchionne, 1978’den bu yana PSA grubu ile Sevel’de ortak ticari araç üretimi gerçekleştirdiklerini belirterek, yeni ürün ile bu işbirliğini bir adım daha ileri götürdüklerini söyledi. Fiat ve PSA’nın Bursa’da Tofaş ile "Minicargo" üreteceğine işaret eden Fiat Başkanı, 2008’de piyasaya çıkacak bu araç ile birlikte, ortaklaşa üretilen araç sayısının toplam ticari araç üretiminin yüzde 50’sini aşacağını kaydetti. PSA Başkanı Folz da mevcut araçlardan daha geniş olacak yeni aracın, daha fazla yükleme kapasitesine sahip bulunacağını belirterek, yakıt tüketiminde ise yüzde 50’lik bir tasarruf sağlanacağını ifade etti.

D200 için Türkçe isim arayışları sürüyor

Fiat İş Geliştirme Grubu Başkanı ve Tofaş CEO’su Alfredo Altavilla’da Minicargo’nun dışında Türkiye’de üretilecek D200 kodlu araca Türkçe isim bulmak için çalışmaların sürdüğünü bildirdi. Bursa’da yılda 60 bin adet üretilmesi planlanan D200 için dünya çapında telaffuz edilebilecek bir isim hedeflediklerini kaydeden Altavilla, şunları söyledi: "Türkçe bir isim bulunur da, bu dünya çapında kabul görürse, buna çok seviniriz. Uluslararası bir isim daha faydalı olur, müşteriyi bu memnun ederse, ona da seviniriz. Pazarlarda ismin telaffuzu çok önemli. Biz isim ve aracı birlikte tanıtacağız."

UCUZ ALBEA İÇİN ÇALIŞIYORUZ:

Haberin Devamı

Altavilla, D200 Projesinin Türkiye iç pazarı açısından çok önemli olduğunu belirtirken, "Bu araç Fiat’ın varolmadığı bir segmentte üretilecek. Söz konusu proje bu nedenle Fiat’ın için büyük önem taşıyor" dedi. Altavilla, Dacia Logan’a karşı geliştirilmesi planlanan ucuz Albea konusunda da çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Tedarikçilerle maliyetlerin düşürülmesi konusunda çalışma halindeyiz. Sanıyorum 1-2 ay içinde bu projenin gidişatı belli olur" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!