Erken rezervasyon bereketi

Güncelleme Tarihi:

Erken rezervasyon bereketi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2014 01:06

TÜRKİYE’de 2009’dan bu yana tüketicilere sunulan erken rezervason kampanyasından bu yıl 1.5 milyon kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Geçen yıla göre 300 bin kişi daha erken rezervasyondan faydalanırken, tur operatörleri yaşanan olumsuzluklara rağmen satışlardan memnun.

GEÇEN yıl 1.2 milyon kişi tatillerini erken rezervasyon kampanyalarıyla satın alırken, 2014 tatilleri için yapılan erken rezervasyon satışı 1.5 milyon kişiye ulaştı. Kasım ve Aralık aylarına kadar erken rezervasyonlu satışların yüzde 95’inin bittiğini ifade eden Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB)Başkanı Başaran Ulusoy, kalan yüzde 5’lik kısmının ise satışının ise tamamlanmak üzere olduğunu belirtti. Yüzde 45’e varan indirimlerle tatil satın almanın tüketicileri memnun ettiğinin altını çizen Ulusoy, “Ülkenin gelişmesine bağlı olarak isanlar uzun vadeli planlar yapabilmeye başladı. Bu da sektörümüze olumlu yansıdı.” diye konuştu.

Şu anda 6. ve son dönemin içinde olduklarını dile getiren Etstur Yurtiçi Operasyon Direktörü Suat Özbek, seçim olmasına rağmen mart döneminde geçen yıla göre yüzde 23’lük artış yaşandığını belirtti. Özbek, “200 otel ile erken rezervasyon kampanyamızı sürdürüyoruz. Bizim planlamamıza göre 28 Nisan’da bitiyor. Ancak bazı otellerin Mayıs’a sarkacak aksiyonları olabilir. 2014’deki erken rezervasyon hedeflerimiz 330 bin misafir idi. Bu sayıya ulaşacağız” dedi.

SON 2 DÖNEM

Erken rezervasyonda geçen yıla göre yurtiçi otellerde yüzde 45, yurtdışı turlarda yüzde 18, cruise turlarında yüzde 14, kültür turlarında yüzde 100, Kıbrıs’ta da yüzde 60 büyüme kaydettiklerini anlatan Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan, “Erken rezervasyon kampanyamızda son 2 döneme girildi. Misafirlerimiz nisan mayıs ayında planlamalarını yaptıklarında yüzde 35’lere varan indirimlerden faydalanabilecekler. Erken rezervasyon satışları yıllık iş hacmimizin yüzde 60’ını oluşturuyor” diye konuştu.

Kampanyalar benimsendi

Haberin Devamı

ERKEN rezervasyona taleplerin çok yoğun olduğunu anlatan Mika Tur ve tatilbudur.com Genel Müdürü Timuçin Kuş, “Şu an için yüzde 50 ‘ye varan indirimler söz konusu. Satışlarda 2013 yılına oranla yüzde 55 lik bir artış var. Artık yurt içi turlar için de erken rezervasyon kampanyalarının benimsendiğini söylemek mümkün. Erken rezervasyon da satışlarımızın yüzde 40’lık kısmını gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

En çok talep Kemer ve Bodrum’a

Haberin Devamı

ERKEN rezervasyon kampanyasında şu ana kadar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26’lık bir artış yaşandığını belirten tatilsepeti.com Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal, “Bu yıl 200 bine yakın misafiri tatile göndereceğiz. Havalar ısındıkça tatil rezervasyonları sayısı artıyor. Ancak indirim oranları azalıyor. Kemer geçen yıl olduğu gibi yine en çok tercih edilen bölge olurken, Bodrum, Side ve Alanya’ya olan talepte artış görünüyor” diye konuştu.

13 milyoon
Türkiye’de tatile çıkan kişi sayısı

7 milyon
Türkiye’den yurtdışına çıkış yapan kişi sayısı

5 milyon
Yurtiçinde tatil yapan kişi sayısı

1.5 milyon
Bu yıl erken rezervasyondan yararlanan kişi sayısı

Haberin Devamı

%60
Antalya’nın Erken rezervasyonda tercih edilme oranı

6-9
Tatilcilerin en çok yaptırdığı taksit sayısı

500-700$
Tatilde kişi başına yapılan ortalama harcama

%70
Türkiye’de erken rezervasyonla tatil yapan yabancıların oranı

4-5 gün
Türklerin tatilde kaldıkları ortalama gün sayısı

Jolly Tur’a tüketici memnuniyeti ödülü

TURİZM sektöründe 27 yıldır hizmet veren Jolly Tur, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından ödüllendirildi. Jolly Tur’a ‘Tüketici Memnuniyetini İlke Edinen Firma’ ödülü verildi. Bugüne kadar hizmet verilen 5 milyonun üzerindeki misafirin yüzde 67’si tekrar müşterisi olan Jolly Tur’un ödülünü Genel Müdür Figen Erkan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın elinden aldı. Figen Erkan ödül almalarıyla ilgili yaptığı açıklamada “Tüm Halkımıza bizlere göstermiş oldukları ilgi ve beğeni için teşekkürlerimizi sunuyoruz. 27 yıldır kaliteden ödün vermeden tatilcilerin beklentileri doğrultusunda çalışmayı ilke edindik. Bundan sonra da tüketici memnuniyeti odaklı olarak çalışmalarımızı geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Körfez ülkelerinden Antalya’ya uçacak

DİREKT uçuş olmadığı için Antalya’nın turist sayısını arttıramadığı Arap pazarında önemli bir gelişme yaşandı. Havayolu şirketi Air Arabia, BAE’nin Sharjah şehrinden Antalya’ya direkt uçma kararı aldı. Ramazan Bayramı’nın ikinci günü başlayacak uçuşlar, haftanın üç günü karşılıklı yapılacak. Gelişme hakkında bilgi veren Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Antalya Yatırım Ofisi Koordinatörü Alattin Özyürek, Körfez bölgesinden Antalya’ya ilk direkt uçuş izni için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile görüşmelerin bir yıldan fazladır sürdüğünü söyledi. Dubai’ye 25 kilometre mesafede, yaklaşık 1 milyon nüfuslu Sharjah’dan ilk seferin 29 Temmuz 2014 Salı günü yapılacağı, salı, perşembe ve cumartesi olmak üzere haftanın üç günü karşılıklı uçuşların, Antalya’ya gelen Arap turist sayısını arttıracağını kaydetti.

Haberin Devamı

İzmir’e giden turist yüzde 20 azaldı

MART ayında İzmir’e gelen turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20,70 oranında azaldı. Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, İzmir’de turizmin kan kaybettiğini söyledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, geçen yıl Mart ayında kente 46 bin 41 turist geldi, bu yıl rakam 36 bin 511 oldu. Ocak-Mart döneminde İzmir’e gelen turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre sadece 356 kişi artarak 88 bin 156 oldu. Bu dönemde turistin büyük bölümü havayolu ile şehre giriş yaptı. 2014 Mart ayında havayolu girişlerinde bir önceki yıla göre yüzde 11,72 azaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!